A védő azt is elmondja mi idegesítette az elmúlt szezonban.


– A jelenleg egészséges kerettagok közül te vagy az egyetlen, aki eredeti posztja szerint is középhátvéd. Mennyire növekedett meg a csapaton belüli felelősséged emiatt?

– Hátvédként természetesen mindig nagy rajtunk a felelősség, hiszen a mi hibáinkat már könnyen góllal büntetheti az ellenfél. De nem érzem, hogy az elmúlt szezonhoz képest nagyot változott volna a helyzet ebből a szempontból. Leandro bebizonyította az elmúlt meccseken, hogy remekül tud belső védőt játszani, és szükség esetén Gyömbér Gábor is tud ezen a poszton játszani. A bajnoki győzelmek is mutatják, hogy magabiztosak vagyunk hátul, így jól érzem magam a pályán.

– Mégis, legtapasztaltabb középhátvédként te vagy most a hátsó alakzat vezére?

– Nem érzem magam annak. Persze, fontos pozíciót töltök be, de ez igaz valamennyi pályán lévő játékosra. Figyelünk egymásra, egységesen mozgunk, és ha kell, mindenki segít a másiknak.

– Az együttműködéshez fontos a jó kommunikáció. Ez mennyire jelent nehézséget a számodra?

– Szerencsére a pályán nem kell sokat beszélni. Néhány alapvető tudnivaló persze akad, amikor szólunk a másiknak, hogy Előre!, Hátra!, Enyém!, Tied! és hasonlók. Ezek a fontosabb szavak mennek angolul, így aztán nincs semmi probléma a kommunikációnkban.

– A bajnokságot remekül kezdtük, ráadásul a Diósgyőr ellen te szereztél vezetést. Hátvédként mennyire fontos számodra, amikor betalálsz?

– Tavaly az egész bajnoki szezonban nem voltam eredményes, bevallom, ez kicsit idegesített. Nagy megkönnyebbülés számomra, hogy most ennyire az idény elején megtört a jég. Bízom benne, hogy szerzek még több gólt is, és ezzel is tudom segíteni a Ferencvárost a szezon során.

– Legközelebb a Videoton elleni rangadón nyílhat erre lehetőséged. Mit vársz a bajnoki címvédő elleni összecsapástól?

– A Videoton biztosan extrán motivált lesz, hiszen az elmúlt három meccsünk egyaránt Fradi-sikerrel ért véget. Ráadásul a BL-ből való kiesésük miatt is biztosan meg akarják majd mutatni, mire is képesek. Nehéz mérkőzésre számítok tehát Székesfehérvárott, igazi rangadóra.

– Előny lehet a számunkra, hogy a Vidinek hét közben is pályán kellett lennie?

– Ha magamból indulok ki, profi játékosként én mindig örülök neki, ha háromnaponta tétmecset játszhatok. Gyanítom, hogy ezzel így vannak szombati ellenfelünk futballistái is, úgyhogy semmiképpen sem gondolnám, hogy a Videoton szerdai BL-találkozója miatt könnyebb összecsapásra számíthatnánk szombaton – de természetesen mindent megteszünk a győzelemért!

forrás: fradi.hu