Klubunk fiatal tehetsége első magyar férfi tornászként érmet hozott haza az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról.

Sporttörténelmi sikert ért el Boncsér Krisztián a Tbilisziben zajló Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon a tornászok szerenkénti döntőjében, ahol talajon bronzérmet szerzett, férfi tornász ugyanis eddig még nem nyert érmet EYOF-on.

Puskás Jenő utánpótlás kapitány tájékoztatása szerint az FTC Ybl Tervező versenyzőjének talajgyakorlata jól sikerült, igaz, egy kisebb hiba becsúszott. A két és fél csavarba nem tudott rendesen beleállni, így azt nem egy egész csavar, hanem egy sima szaltó követte, ez pedig az anyagerősségből mínusz három tizedet jelentett. A gyakorlat többi elemét teljesen hibátlanul teljesítette a magyar tornász, tökéletesen állt bele mindenbe, így végül 14.050 pontot kapott, ez pedig a harmadik helyet hozta számára. Mindössze öt századdal maradt el az ezüstérmes angol Carter mögött. Boncsér Krisztián érme mindenképpen magyar sporttörténelmi siker, az EYOF-on ugyanis 2009 óta szerepel a torna, de magyar férfi versenyző eddig még nem szerzett érmet.

Puskás Jenő, utánpótlás kapitány:
Ha azt mondják előre, hogy Boncsér Krisztián bronzérmes lesz, akkor bizony ezt aláírtuk volna. Most persze az egyik szemem sír, mert ha sikerült volna az eredeti kiindulót megtartani, akkor a második hely is összejöhetett volna, A másik persze nevet, nagyon örülünk ennek a sikernek, hiszen magyar tornász még nem nyert soha érmet EYOF-on. Szombaton jön a nyújtó, Krisztián itt is nagyon jól teljesíthet.

Magyar Torna Szövetség