Az UEFA és a Zeljeznicar szerint sem a Fradi vezetői döntöttek, de arról vitáznak, hogy ki.

Az UEFA és a Zeljeznicar is tisztázta a Ferencváros vezetőit a vád alól, mely szerint kizáratták a saját szurkolóikat a csapat múlt heti selejtezőjéről. Az azonban továbbra sem világos, hogy ha nem az FTC, akkor ki döntött.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) és az FK Zeljeznicar is azt állítja: nem a Ferencváros vezetői döntöttek arról, hogy a klub megkerülésével jegyet vásároló Fradi-szurkolók ne mehessenek be a múlt csütörtöki szarajevói Európa Liga-visszavágóra.

Ultraszolidaritás

A regisztrációt elutasító Fradi-szurkolók egy csoportja a Zeljeznicar-drukkerek segítségével vett jegyet a meccsre, a hazai szektorba, a stadionba azonban már nem jutott be. A szurkolók a Facebookon azt állították, tudomásuk szerint ez az FTC vezetőin múlt, miután az UEFA rájuk bízta a döntést. Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója szerint viszont az UEFA döntött.

Ha a Fradi-ultrák nem is, egy molinójuk bejutott a stadionba

Megkérdeztük az UEFA-t és a Zeljeznicart, hogy valóban az FTC határozott-e a szurkolói kizárásáról. Mindkét válasz megerősíti Orosz Pál állítását, mely szerint a Fradinak nem volt köze a döntéshez. Az egyetlen szépséghiba, hogy abban már ellentmondanak, hogy végül is ki hozta azt meg.

Az UEFA sajtóosztálya arról tájékoztatott, hogy a szurkolók bejutásával kapcsolatos döntések minden esetben a rendező fél hatóságainak jogkörébe tartoznak, ezért az UEFA általában nem is kommentálja az ezzel kapcsolatos kérdéseket. A Zeljeznicar sajtósa ezzel szemben azt írta, a hivatalos úton jegyet vásárló 46 vendégszurkolót beengedték, a többiek bejutását pedig az UEFA helyszíni ellenőre akadályozta meg.

A helyi drukkerektől jött az infó

Megkérdeztük az egyik Fradi-szurkolót, aki részt vett a 250 fős szarajevói túrán, hogy honnan származott az értesülésük az FTC vezetőinek döntéséről. A Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül Mozgalom nevében elküldött válaszban, mely a túrán történtek rövid összefoglalója, azt írták, hogy a velük kapcsolatban álló helyi szurkolói csoport, a Manijaci tagjai szerezték telefonon az információt.

forrás: origo.hu