A csapatkapitányunk az origónak nyilatkozott az előttünk álló szezon esélyeiről.

„Én is nagyon esélyesnek érzem a csapatunkat, a tavaszi teljesítményünk arra predesztinál minket, hogy ott leszünk a győzelemért zajló harcban. Ami nekünk kedvez, hogy nem sokat változott a keretünk, megmaradt a mag, miközben érkezett néhány erősítés, úgyhogy megvan az okunk arra, hogy bizakodjunk” – mondta Gyömbér az Origónak.

A távozók közül a középhátvéd Mateo Pavlovic hiányát megérezheti a csapat, a többiekért a szurkolók sem potyogtatnak könnyeket. Az érkezők viszont – első ránézésre – erősítést jelentenek. Leandro Ciprusról tért haza, és tagja Dárdai Pál válogatottjának, az Újpest helyett végül a Fradit választó Radó Andrást pedig az egyik, ha nem a legtehetségesebb magyar focistának tartják.

Utóbbi játékára nagyon kíváncsi a csapatkapitány is, főleg arra, hogy melyik poszton – elöl, vagy szélen – próbálja majd legyőzni a konkurenciát. „Gólerős játékos, húzóembere volt a Haladásnak, kíváncsian várom, hogyan tud majd beilleszkedni, és hogy mi van benne.”

A csapat tapasztalt tagjai nem fiatalok – Gera Zoltán 36, Hajnal Tamás 34, a friss szerzemény Leandro 33 éves –, ám ez Gyömbér szerint nem gond. „Biztos, hogy mindhárman idén is húzóemberek lesznek. Gerának öröm nézni a játékát, tele van energiával, hihetetlenül nagy munkát végez, az ő játéka nagyon fontos. Hajnal Tomi hosszú sérülés után térhet vissza, de az összegyűjtött tapasztalatát iszonyatosan jól tudja kamatoztatni. Leandro is külföldi bajnokságban játszott, több poszton bevethető. A statisztikákon pedig látható, hogy a trió legidősebb tagja, Gera mennyit bír. A három játékosnak akkora rutinja van, hogy a helyezkedésükkel is meg tudják oldani a feladatukat.”

Egy gond van csak, a klubtól elvágyódó és a keretből – a Kossuth rádiónak nyilatkozó Thomas Doll vezetőedző szerint a hozzáállása miatt – kitett David Mateoson kívül a sérült Batik Bence sem használható a védelem tengelyében. „A keret elég bő, most a belső védők posztján akad egy kis probléma, mert aránylag kevesen vagyunk, de így is megvan a csapatunk ahhoz, hogy odaérjünk az első helyre” – jelentette ki Gyömbér, aki szerint a Videoton és a Debrecen lehet a Fradi legnagyobb riválisa.

A titkos favoritnak a tavalyi 10. Puskás Akadémiát és a 7. Diósgyőrt tartja, de úgy érzi, hogy a hatodik helyen végzett Újpest is erősödött tavasz óta.

„Úgy látom, a Debrecen kerete is erősödött, de azért a címvédő Videotont kicsit esélyesebbnek tartom a DVSC-nél, mert erősebb a kerete” – tette hozzá. A csapatkapitány a csapat céljairól is beszélt: „Az Európa Ligában az az álmunk, hogy bejutunk a csoportkörbe, itthon pedig – a Ligakupa megszűnésével – a bajnokságban és a Magyar Kupában is a végső győzelmet célozzuk meg.”(origo)