Nem bízik a holland továbbjutásban volt csatárunk.

Kellemetlen, szívós ellenfél vár Hollandiában a ferencvárosiakra. Ezzel aligha mondunk újat. Téved azonban, aki azt gondolja, hogy a másodosztályba alászálló Go Ahead. Eagles játékosai favágó módjára ütik-vágják a labdát, faragják ellenfelüket. A Ferencváros korábbi holland légiósa, Jack Tuijp rögtön rávilágított, hogy kellemetlen és kellemetlen között nagy különbség lehet. A Fradi aktuális Európa-liga vetélytársa cseppet sem vádolható azzal, hogy keménykedéssel próbálja felülmúlni ellenlábasait.

„Ne feledjük el, hogy a csapat az UEFA fair play listájának köszönhetően léphet ki a nemzet- közi kupaporondra — mondta a tapasztalt támadó.

– A földrész legsportszerűbb csapatáról beszélünk, szezonbeli sárga és piros lapjainak száma jelzi, hogy nem durvasággal vagy nyers erővel igyekezett érvényesülni. Igaz, kiesett az élvonalból, és bár szeretné megnehezíteni a ferencvárosiak dolgát, a mérleg nyelve szerintem a magvarok felé billen.”

Még akkor is, ha a holland labdarúgás kétségkívül a miénk előtt jár.

„Úgy emlékszem, a magyar élvonalbeli csapatok közül többen is rendszerint a védekezésre összpontosítanak. A Ferencváros azonban nem tartozik közéjük! Támadó felfogásban, kezdeményezően futballozik. Ha nem tudnám, hogy a német Thomas Doll a vezetőedzője azt is mondhatnám, hogy a holland stílust erőlteti. Úgy tartom, ezzel szemben a Go Ahead Eagles a párharc során túlnyomóan csak védekezésre rendezkedik be, masszív, fegyelmezett játékkal csikarná ki jó eredményt. Biztos, hogy kellemetlen lesz ellene játszani, de nem annyira, mint fejjel rohanni egy betonfalnak.”

Persze kérdés, hogy miben bízhat a deventeri klub?

Nem hiszem, hogy a tovább jutásban – szögezte le Jack Tuijp. — A kiesés után jelentősen kicserélődött a keret, a klub elvesztette azokat, akik éreztek magukban annyit, hogy a nyártól is a holland élvonalban játsszanak. Nemrég hallottam Dennis Dermmers nyilatkozni, kevesellte a rendelkezésére álló időt, nem álltak még össze, játékosai aligha lesznek csúcsformában. A klub vezetősége ettől még nagyon örült a lehetőségnek, amolyan ajándéknak fogja fel az Európa-liga szereplést. Boldogok, hogy ország-világ előtt megmutathatják magukat. Igyekeznek gólt szerezni, miközben ügyelnek arra, hogy minél kevesebbet kapjanak. Nincs rajtuk teher. Egyetlen céljuk, hogy a párharc minden egyes percét élvezzék.

Forrás: nso.hu