Régi-új játékosunk nyilatkozott.

Leandro

Húzódással bajlódtam az elmúlt napokban, de szombaton és hétfőn szinte már az összes gyakorlatot a társakkal végeztem, a többit csak elővigyázatosságból hagytam ki. Csütörtökre biztosan bevethető leszek, nagyon várom már a meccset. Előzetesen 50-50% esélyt adok mindkét csapatnak, azzal pedig nem érdemes foglalkozni, hogy előnyt jelent-e az idegenbeli első meccs. Ha 2-3 góllal kikapunk, akkor semmit sem ér a hazai pálya a visszavágón. Persze egyikünk sem gondol a vereségre, győzni megyünk Hollandiába, ám fontos, hogy ne rohanjunk ész nélkül előre, végig higgadtan kell futballoznunk. Biztos vagyok benne, hogy a szakma stáb megtalálja a legmegfelelőbb taktikát.

Hétfőn felmentünk a műfűre, és kedden is azon gyakorolunk, fontos, hogy megszokjuk a különbséget. A labda gyorsabb a mesterséges gyepen, ha a meccs előtt fellocsolják, még inkább felgyorsul, úgyhogy a megfelelő cipőt is ki kell választanunk. A talaj mellett persze az ellenfélből is készülünk, a hét folyamán kielemezzük az erősségeit és a gyenge pontjait. Szerencsére jó állapotban várjuk a meccset, a szabadság ugyanis annyira rövid volt, hogy az erőnlétünk nem eshetett vissza. Emiatt a fizikai terhelés helyett a labdás gyakorlatokra helyezzük a hangsúlyt, bízom benne, hogy olyan eredményt érünk el, amely után bizakodva várhatjuk a visszavágót.

Beszéltem már a szerepemről Thomas Doll-lal, aki nemcsak balhátvédként, hanem védekező középpályásként is számol velem. Pályafutásom során több poszton szerepeltem, úgyhogy a pálya közepén se jönnék zavarba. Szerencsére a beilleszkedéssel nem volt gondom, több ismerős arcot láttam az öltözőben, készen állok a feladatra.

NS