Szélsőnk volt a FradiTV vendége.

– Szerintem az idegenbeli mérkőzés számunkra lesz nehezebb, nekünk kell majd külföldre utaznunk. Ennek ellenére a győzelemre kell törekednünk, erősebbek is lehetünk a hollandoknál, hiszen az itthoni eredményeink mindenképpen tiszteletet parancsolóak. Szerintem megfelelően fel is készültünk, jó munkát végeztünk, készen állunk a hollandiai mérkőzésre.

Mint ismert, a légiós a tavasz végén végleg az FTC-é lett, azok után, hogy az előző félidényt a német Fortuna Düsseldorf kölcsönjátékosaként töltötte az NB I-ben. Ramírez elárulta, mi döntött végül a Fradi ajánlata mellett.

– Télen csak hat hónapra érkeztem Magyarországra, az elmúlt fél évben jó teljesítményt nyújtottam, és úgy érzem, a csapat és az edzőm is bízik bennem. Ezért is írtam alá, noha lett volna lehetőségem más országba is szerződni. Mérlegeltem a lehetőségeket, főleg azokkal együtt, akiknek adok a szavára. Végül a Fradi mellett döntöttem.

A balhátvéd arról is szót ejtett, hogyan érzi magát egy, számára hosszú ideig ismeretlen kultúrában és környezetben.

– Nagyon boldog vagyok, jól érzem magam Budapesten és a csapatnál is. Télen érkeztem, azóta is minden a legnagyobb rendben van. Hogy hol jobb, itt vagy Németországban? Húha, nehéz kérdés, nem könnyű eldönteni. A két nép mentalitása igen különböző, de itt és ott is elég hamar be tudtam illeszkedni – tette hozzá az ecuadori, aki szeretne majd gyerekkori példaképe, a brazil Roberto Carlos nyomdokaiba lépni játékával.

Csakfoci