Joó Sára 100 méter háton lett az ország legjobbja, gratulálunk!

Joó Sára személyében hat év után van aranyérmese a Ferencvárosnak a hazai úszóbajnokságon. A keddi nappal ismét ferencvárosi sikereknek örülhetünk a győri felnőtt úszóbajnokságon, hiszen a 4×100 méteres női gyorsváltó bronzérme után Joó Sára 100 méter hátúszásban bajnoki címet nyert.

Sára februárban igazolt a Fradiba, korábban kétszer nyert Ifjúsági Európa-bajnoki ezüstérmet, többször állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára a serdülő, ifjúsági és felnőtt országos bajnokságokon.

A Ferencvárosi Torna Club úszószakosztálya hat év után nyert magyar bajnoki címet. „Nagyon boldog vagyok a lányok sikere miatt. A Sára aranyérme benne volt a pakliban a torna előtt, de a 4×100 méteres váltónk sikere óriási meglepetés. A Joó Sára, Kis Petra, Felkai Boglárka és Baki Noémi összetételű négyesből mindenki élete egyik legjobb formáját nyújtotta. Az egyéni bajnoki cím mellett a bronzérem értékét jól jelzi az is, hogy a Ferencváros felnőtt váltója húsz éve állhatott fel utoljára a dobogóra” -mondta Orosz Andrea az FTC úszószakosztályának vezetője.

Fradi.hu