Dávidot kérdezte a hivatalos oldal.

– A nyár első felkészülési mérkőzését játszottátok. Hogy érzed, jól ment a játék?
– Nagyon jól éreztem magam a pályán. Örülök, hogy lehetőséget kaptam, és hogy a jelek szerint számít rám az edzői stáb. Először nagyon meglepett, hogy én is az NB I-es együttessel készülhetek, de titkon azért számítottam erre.

– Sikerült azt a formát, azt a játékot mutatni, amit elterveztetek?
– Tisztában vagyunk vele, hogy valószínűleg nem ez lesz a kezdőcsapat. Voltak persze hibáink, de ez a felkészülés alatt természetes. A következő napokban azon dolgozunk majd, hogy ezeket kijavítsuk, és csütörtökön jó eredményt tudjunk elérni Hollandiában.

– Nem az eredeti posztodon játszottál, hiszen balhátvédként kellett helytállnod, de sikerült ezt is jól megoldanod.
– Kicsit valóban szokatlan volt a poszt, hiszen általában belső védőként szoktam játszani. Természetesen korábban már voltam balhátvéd, így nem volt teljesen ismeretlen. Ramírez volt a jobb oldalon, én pedig a bal oldalon, Leandro és Dilaver játékát nem kockáztatták, mert még nincsenek tökéletes állapotban. Reméljük azonban, hogy jövő hétre ők is 100 százalékosak lesznek, és segíteni tudják a csapatot.

– Te is ott vagy a mieink Európa Liga keretében. Eszedbe jutott már, hogy jövő héten akár a nemzetközi porondon is debütálhatsz.
– Egy kicsit úgy tűnhet, hogy hirtelen jönne az Európa Liga, de felkészültem arra, hogy játszanom kell. A Fradiban egyébként is mindig mindenre készen kell állnod. Azért dolgozom, hogy kezdőként léphessek pályára a Go Ahead Eagles ellen. Ha mégsem így lesz, akkor sem leszek csalódott, hiszen az is óriási boldogság, hogy az első keretnél lehetek. Megtiszteltetés, hogy itt számítanak rám, úgyhogy nincs más teendőm, csak csinálnom kell tovább a dolgomat.

Fradi.hu