Ma kezdődik az Európai Játékok, a megnyitót hat órakor tartják.

Torna: Babos Ádám, Dudás Norbert

Kovács István, szövetségi kapitány

Ez a verseny egy picit fekete ló, hiszen nem tudjuk, hogy melyik ország, milyen versenyzőkkel képviselteti magát. Úgy tűnik, hogy többen is fiatalokkal érkeznek, például láttam, hogy az angolok is otthon hagyják a rutinosabb tornászokat. Ennyi nagy verseny nehezen fér bele a felkészülésbe, az Európa-bajnokságot követő pihenő után a menők már az őszi olimpiai kvalifikációs vb-re készülnek. Mi is fiatal tornászokkal indulunk, Dudás Norbertnél az a lényeg, hogy minél több versenye legyen, és Babosék is bírják az ilyen típusú terhelést.

Ökölvívás: Harcsa Zoltán

Harcsa Zoltán

Nagyon várom már az Európa Játékokat, nem lesz egyszerű verseny, hiszen az ökölvívásban nagyon erős mezőny jött össze. Szeretnék a legjobb négybe kerülni, mert akkor kvalifikálom magamat a világbajnokságra, ahonnan lesz lehetőségem elérni az olimpiai indulást. Ez az év gyakorlatilag nekem is arról szól, hogy kijussak Rióba, nem lesz könnyű dolgom, mert az első három helyezést el kell majd érnem a biztos kvótáért. Nagyon készülök ezekre a versenyekre, a felkészülésemnek a része természetesen a szakmai gyakorlások, de emellett végzek erősítő munkákat, valamint úszás és futás is szerepel a programomban.

Szántó István, edző

Nagyon erős verseny lesz az Európa Játékok, főleg ökölvívásban, hiszen itt gyenge ellenfeleket nem nagyon lehet majd kapni, főleg igaz ez a volt szocialista országokból érkező versenyzőkre. Aki ezen a tornán jól szerepel, annak jó esélye lesz az olimpián is bizonyítani, így mindenképpen jó felmérő lesz ez az esemény. Zoli jelenleg harmadik helyen áll a ranglistán, ez majd a kiemeléses rendszerű sorsolásnál számítani is fog, így szerintem egy jól időzített formával elérhető cél lesz a dobogó. Nagyon szeretném, ha jól sikerülne Zolinak ez az időszak, több lehetősége is lesz megszerezni az olimpiai kvalifikációt. Huszonnégy éves, így talán azt is mondhatom, hogy jó korban van, nagyon keményen dolgozik azért, hogy elérje a célját.

Fradi.hu, MTSZ