Korábbi pályaedzőnk értékelte a Videoton elleni bajnokit.

Vass László

Presztízsmérkőzésre készültem, és végül az is lett, annak ellenére, hogy mindkét csapatnak sok hiányzója volt, sok a sérülés, a szezon végén eléggé elfogyott mindkét oldal. A Ferencvárosnál például a Batik, Csukics kettős volt a középhátvéd, ami ebben a szezonban még nem volt, és többször nem is lesz már a klub történetében. Cristian Ramírez átkerült a jobb oldalra, és szerencsére Benjamin Lauth – akivel a múltkor nagyon nem voltam megelégedve – nem került be a kezdőcsapatba. Örömmel láttam Ugrai Rolandot, aki magyar, és meg is oldotta azt a részt, ami egy támadóra jellemző. Nem sokszor ugyan, de megnyerte a párharcokat. A másik oldalon Varga Roland kicsit fáradtnak tűnt, középen pedig Böde Dániel szerepelt a tipikus centerpozícióban – nem úgy, mint a múlt héten, amikor visszavontan kellett játszania – kezdte Vass László.

A Ferencváros nem tudott kialakulni, változatlanul az a véleményem, hogy a középső pozíciókban nem játszanak kreatív emberek. Somalia megoldja a védekező részét, fellép egyszer-egyszer és egyéni támadójátékot tud produkálni középről, amiben túlságosan nagy veszély nincs. Lényegében ott nem erős a Fradi, és a belső pozíciót Böde is eléggé statikusan játssza. Nem volt meglepő, hogy nem is tudtak helyzetig jutni. A második félidő elején Ugrai megnyert egy-egy elleni szituációja után alakult ki egy helyzet, amit Böde értékesített, de összességében utána sem tudtak kialakulni, és csapatjátékot nyújtani. Egyszer-egyszer felvillantak, és kiderült az is, hogy Ramírez a védekező feladatát megoldja, de a támadó részében azért sokszor visszavette a labdát a bal lábára, nem tudta befejeztetni az akciót a belső emberekkel.

A többiek teljesen átlagosat nyújtottak – a Videotonra gondolok. A vendégeknek egy valamirevaló lehetőségük volt, amikor Feczesin egy szögletet a kapu felé pörgetett. Törést látok náluk az aktivitásban, a csapatjátékban. Ez lehet annak is a következménye, hogy már több héttel ezelőtt eldőlt, megnyerték a bajnokságot, de annak is, hogy belső gondokkal küszködnek, bár ez legyen az ő gondjuk. Akkor voltak egy kicsit ütemesebbek, amikor Oliveira beszállt, mert a többiek eléggé gyenge teljesítményt nyújtottak.

Nagyon jól esett volna a szervezetemnek, ha Horváth Tamás véd és nem megint egy idegenlégiós kapus, mert Horváth ott volt egész évben, jó kapusnak tartjuk magyar szinten – az edzőkollégákkal nem egyszer beszéltünk róla. Sajnos most sem tudott odakerülni, ez egy kicsit érthetetlen. Ami ezen kívül nagyon érthetetlen számomra, az Kovács István játéka. Nem ez az egy meccs, hanem az egész szezonban nyújtott produkciója. Sajnos ki kell jelentenünk, hogy nem fejlődik, megrekedt. Vagy csapatot vagy edzőt kell váltania. Nagyon tehetséges fiú volt, mégis valamiféle megrekedést látok a fejlődésében.

Összességében egy közepes, vagy az alatt lévő színvonalú mérkőzéssel zárták a szezont, a közönség kicsit belelkesedett az ezüstérem és a kupagyőzelem után, de nem tudták kihasználni, a két csapat nem tudott annyit tenni a pályán, hogy élvezetes, jó meccset játszottak volna. A szezon lezárult, az első és a második helyezett meccsén nagyon közepes teljesítmények voltak. Több mérkőzését is láttam a Ferencvárosnak, amelynek gratulálok az utóbbi évek legjobb eredményéhez. Természetesen sok sikert kívánok a nemzetközi kupaszerepléshez.

Rangadó