“Hirtelen halál” hétméteresekkel győztük le a Győri ETO-t.

Ferencváros 31–31 (16–12) [6-5] Győri ETO
Gólok: Szucsánszki 16, Pena 10, Szamoránsky 4, Kovacsicz 2, Tomori 2, Vérten 2, Háfra 1

Galéria: Lendvai Robi

A bajnoki döntő kezdődobása előtt a távozó játékosokat köszöntötte a szakosztály, megható pillanatok voltak, majd indulhatott a mérkőzés. A hangulat remek volt, hiszen megteltek a lelátók, és a játék se volt rossz. Jól kezdtünk, és korán érkezett egy győri kiállítás is, ám ezt nem tudtuk kihasználni, sőt! Az ETO egyenlíteni is tudott. Innentől a félidő végéig fej-fej mellett haladtunk, annak ellenére is, hogy a vendégeknek kettős hátrányuk is volt. Aztán a hajrában megráztuk magunkat, a két húzóember Szucsánszki és Pena volt, vezérletükkel sikerült négy gólos fórt kialakítani a szünetre.

A folytatásra az ETO jött ki jobban, megmutatták, hogy egy pillanatra sem szabad kihagyni ellenük, Sen bombaerős játékával tíz perc alatt egalizáltak, majd a vezetést is megszerezték és innentől mi futhattunk az eredmény után. Támadásban Elek Gábornak Háfra “Nonit” kellett bevetnie, mert Tomori Zsuzsa rossz formában volt, az első félidőben szerzett egy gólja mellé több rossz passz, lövést lehetett húzni. Az utolsó hatvan másodpercre egy gólos hátrányban érkeztünk és ami ekkor történt… Sokan a szívbaj közelében lehettek: előbb Pena egyenlített, erre még Kovacsicsnak egy elképesztően szerencsés válasza volt, lövése a felső kapufán csattant, amit Tomasevic végül “befejelt”, és jött – ki más? – Zizi, aki az utolsó utáni pillanatban óriási felső sarkos gólt lőtt Lundénak – a győriek négy kapust neveztek, Grimsbö kezdett, Herrt egy hetesre küldték be, majd a szülés után újra bevethető norvég világklasszis próbálta útját állni a labdáinknak – felrobbant a csarnok!

Jöhettek a hétméteresek, mi kezdtünk, öt pár, senki sem hibázott – Tomori is magabiztosan értékesítette a büntetőt -, jöhetett a hirtelen halál, ekkor kapust cseréltünk, Szikora állt szemben Korsóssal és megfogta, majd ismét Zizi következett, bevitte a végső csapást! Folytatás jövőhét csütörtökön, az Audi Arénában, két “meccslabdánk” van az aranyra.

Szucsánszki Zita
Szívvel, lélekkel és hittel nyertük meg ezt a mérkőzést. Távozó játékosainknak olyan meccset adtunk, amely örökre megmarad majd bennük. Elsősorban nekik, valamint csodálatos közönségünknek ajánlom a győzelmet. Most megünnepeljük a szurkolóinkkal a sikert, de tudjuk, hogy a második mérkőzésen védekezésben többet kell nyújtanunk.

Elek Gábor
Ezt a győzelmet a közönségünknek, valamint a ma hatvanegyedik születésnapját ünneplő Köstner Vilmos barátomnak ajánlom.

Ambros Martín
Amiért hiányérzetem van, az az első félidő egy részében mutatott védekezésünk, de ezt leszámítva elégedett vagyok. A végén a szerencse döntött.

Fradi.hu, NSO

szucsanszki