A Pécs horvát edzője mellett a bosnyák Ojdanic is nyilatkozik, ő meg akar bírkózni Bödével.

„Az előző fordulóhoz hasonlóan nagyon erős ellenféllel találkozunk – utalt Robert Jarni a múlt heti, Videoton elleni 0–4-re a meccset felvezető sajtótájékoztatón. – Úgy gondolom, a bajnoki mezőnyből jelen pillanatban a Ferencváros van a legjobb formában, de nem fogunk visszaállni ellene és nulla-nullára játszani, hanem igyekszünk győzelemre törekedni hazai pályán. Nagyon fontos lesz, hogy a meccs folyamán kialakított helyzeteinket megfelelően használjuk ki.”

A horvát szakember reméli, hogy sokan kilátogatnak a mérkőzésre, mert „egy gyengébben szereplő csapatnak nélkülözhetetlen az a plusz szurkolás, ami kilendíti a gödörből”.

„Mindenki úgy gondolja, hogyha nem nyerünk, akkor nem történik semmi baj – idézi a pécsiek hivatalos honlapja Jarnit. – Ez részben így is van, de azért ne felejtsük el, hogy még nem biztosítottuk be a bennmaradást. Jelen pillanatban is a kiesés ellen küzdünk, és pontokért kell játszanunk. Úgy nem lehet kimenni a pályára, hogy már az ellenfélé a győzelem. Igenis meg kell mutatnunk, hogy nem hajtunk fejet az FTC játékosai előtt, szükségünk van a jó eredményre.”

A PMFC két belső védője, Danijel Romic és Andrej Causic sérült, nem játszhat, és hiányzik majd az eltiltott jobbhátvéd, Nagy József is. Ott lehet azonban a védelem tengelyében a télen érkező bosnyák védő, az első NB I-es gólját nemrégiben megszerző Branko Ojdanic.

„Nem lenne ellenemre, ha be tudnék találni a Ferencváros ellen is. Nekem azonban nem ez a fő feladatom, teszem a dolgomat, igyekszem élni a lehetőséggel és bebizonyítani, hogy alkalmas vagyok a kezdőben játszani. Nem számítok könnyű mérkőzésre, a Fradi páratlan játékoskerettel bír. Az elmúlt meccseiket látva nagy feladat hárul majd ránk, de szerintem nem jelenthet gondot az izomkülönbség. Meg fogok birkózni akár Böde Dániellel is, állok elébe” – fogadkozott Branko Ojdanic.

(nso)