A héten az FTC egyik első játékosának dédunokája és a Market vezérigazgatója volt az FTC Baráti Kör vendége.

A szokásos időpontban – a hónap utolsó keddjén – gyűltünk össze a Népligetben, ahol elsőként Ambrus Tamásra emlékeztünk.

Ezután Scheer Sándorral beszélgettünk a stadion építkezésének folyamatairól, tapasztalatokról, problémákról. A tartalmas társalgás során kiderült, hogy a fű fajtájának cseréjével (angolról réti perjére) valószínűleg vissza lehet majd térni a jövőben a gyeptégláról a vetett fűre, valamint a visszajelzések alapján már elindult a folyamat, amely a beléptetőkapuk számának növekedését eredményezi majd. Egy fotóalbum is elkészült már, amely többek között a Fradi boltjában is kapható, valamint hamarosan egy közel egy órás dokumentumfilmet is sugároz majd a televízió.

Malaky Mihály elmondta, hogy korábban szorosan kötődött a Fradihoz, hiszen Nagy Béla jóbarátja volt, azóta viszont kicsit eltávolodott, de szeretné ezt újra megerősíteni. Sajnos a felmenőkről nagyon kevés emlék maradt meg, leginkább csak egy-egy családi beszélgetés, így a Fradi hőskoráról “bennfentes” történeteket nem tudott megosztani velünk.

A héten ünnepli az FTC 116. születésnapját, ám a pécsi bajnoki miatt ezúttal a megemlékezések nem vasárnap, hanem hétfőn lesznek: fél egykor a Soroksári úton, öt órakor pedig a Bakáts téren.

Az eseményről készült teljes beszámolót a Baráti Kör honlapján olvashatjátok el: ftcbaratikor.hu