Kedvező a mérleg, de van intő jel is.

3+1 ferencvárosi hazai pálya volt eddig, most visszaidézzük milyen eredmények születtek ezeken, amikor először jött arra a külvárosi brigád.

A 115 éves Soroksári úti pálya első Fradi-Újpestje a zöld-fehéreknek kevéssé jelentett nagy eseményt, hiszen a bajnoki cím esélyeseként fogadták az újonc, vidéki kiscsapatot. A játék és az eredmény is ezt tükrözte. 1905 februárjában Weisz két távoli lövésével különösebb megerőltetés nélkül nyertünk 2:0-ra.

Az első Üllői úti otthonunk első újpesti vendégjátéka annál fényesebbre sikeredett, a Fradi sziporkázóan játszva 7:1-ra nyert 1911-ben, Weisz ekkor is mattolta az újpestieket, míg a maradék hat gólt egymaga Schlosser vállalta magára, aki amúgy is a Fradi-Újpest rangadók gólkirálya a maga 26 góljával. Nagy Béla tanúsága szerint ezután írta az akkori sportsajtó: „Az FTC megmutatta nagy klasszisfölényét az UTE fölött, csak úgy tréfából beadott neki 7 gólt.”

Az 1974-ben átadott Üllői úti pályán sokat kellett várni az első Fradi-Dózsára, hiszen azt sokáig nem ott, hanem a Népstadionban rendezték. 1980-ban került sor és a meccs esélyesei egyértelműen mi voltunk, vezettük a bajnokságot, a rendszer kegyeltjeként remek körülményekkel rendelkező Dózsa pedig csak a középmezőnyben volt. Ennek ellenére váratlan, 3-0-ás győzelmet arattak.

3+1 hazai pályáról írtunk és természetesen a Népstadion az a plusz, ahol évtizedekig játszották a két csapat meccseit, nos itt az első meccsen, 1954-ben Mátrai (2) és Orosz találataival 3:2-re vertük a Dózsát.

Természetesen a harmadik Üllői úti Fradi stadionnak is megvolt már az első Fradi-Újpest hivatalos meccse, hiszen ősszel a Ligakupában játszott a két csapat, akkor 4:1-re nyertünk Busai mesterhármasával, ezt az eredményt azt hiszem ma is elfogadnánk.