A Dózsa középpályása nyilatkozott.

A Videoton ellen mintha ugyanazt a két meccset játszotta volna az Újpest: a lilák összességében veszélyesebbek voltak a bajnokjelöltnél a hétvégén, majd a szerdai kupameccsen is, mégis a fehérváriak győztek mindkétszer 1-0-ra. Asmir Suljic szerint komoly gond a góltalanságuk, de szerinte az FTC ellen is képesek lehetnek ugyanarra a játékra, mint a Vidi ellen.

– A Videoton ellen mindkétszer jól futballoztunk, nálunk volt a labda többet, nem sok helyzetet engedtünk a fehérváriaknak, de tény, hogy nem tudtunk a kapuba találni 180 perc alatt, ami elég nagy gond. A Fradi elleni meccs nagy derbi lesz, ugyanúgy kell majd futballoznunk, mint a Vidi ellen, de most már be is kell találnunk
– nyilatkozta a bosnyák támadó középpályás a csakfoci.hu-nak, a lilák csütörtöki edzését követően.

Suljic győzelmi reményekkel várja a Ferencváros elleni rangadót, annak ellenére is, hogy az előjelek nem az Újpest mellett szólnak. A légiós kiemelte: nem tartanak az FTC-től, amelynek szerinte a leggazdagabb kerete van az NB I-ben és jól is erősítette, és úgy vélte, egy konkrét játékost kell mindenképpen megállítaniuk, akkor lehet esélyük a sikerre.

– Semmi különöset nem gyakoroltunk amiatt, hogy a Fradi ellen játszunk, minden meccsre ugyanúgy készültünk, mindig a legjobb formánkat akarjuk kivinni a pályára, ebből a szempontból tök mindegy, hogy a Ferencváros, vagy másik csapat ellen készülünk. Remélem, hogy végre minden össze fog jönni minden a rangadón. A Fradi sokat változott a télen, új játékosok jöttek, szerintem jobbak, mint voltak az ősszel. Azt is mondhatom, hogy a legjobb csapat az NB I-ben az övék, ha nem is elsősorban a játékuk minősége miatt, de abból a szempontból mindenképpen, hogy az övék a legbővebb keret a bajnokságban, ez pedig nagy előny. De mi nem félünk, vagy tartunk tőlük, mindenki emlékszik az őszi meccsre, szinte senki nem gondolta, hogy győzhetünk, mégis megtettük, és az volt szerintem a legjobb meccsünk az egész idényben. Ugyanerre készülünk a Groupama Arénában is. Láttam nálatok a tavaszi tabellát, amin az FTC az első, mi meg az utolsók, de ez semmit nem jelent. Ha megállítjuk Böde Danit, megállítjuk a Fradit is!

A bosnyák játékos arra számít, hogy lesz külön őrzője is a Groupama Arénában, már csak a Vidi ellen kupameccsből is kiindulva.

– Elképzelhető, hogy lesz külön emberem. A Videoton elleni kupameccsen ketten ragadtak rám, Simon Ádám és Trebotic végig ütött-vágott, dumáltak is, mindig, amikor hozzám került a labda. Nem is a labdát nézték sokszor, csak hogy engem megállítsanak. De nincs ezzel semmi baj, sőt, így akár az is előfordulhat, hogy valamelyik csapattársam szabadon marad, amíg velem vannak elfoglalva.

Arra a felvetésünkre, hogy esetleg a megszokottnál védekezőbb lesz-e az Újpest a Fradi ellen, mint szokott, Suljic egyértelmű választ adott.

– Egy derbin nem teheti meg egy Újpest, hogy beáll kontrázni és védekezni, mi amúgy sem szoktunk, most sem fogunk.

A derbit megelőzően az ultrák (sőt, már több, az Újpesthez köthető közéleti személyiség) bojkottja is komoly témát szolgáltatott. Suljic ennek kapcsán üzent a drukkereknek.

– Láttam, hogy a szurkolók egy része bojkottálja az összecsapást, amit nagyon sajnálok. Én arra kérem a drukkereket, hogy jöjjenek és kísérjenek el minket minél nagyobb számban. Mi a derbin is értük játszunk, nélkülük nem lehet ugyanolyan a legnagyobb magyar meccs hangulata. Jöjjenek ki a meccsre, ne a Barcelonát nézzék a TV-ben!
– tette hozzá Suljic, aki abban is reménykedik, hogy a bosnyák válogatottól is lesznek majd megfigyelők a derbin.

forrás: csakfoci.hu