Az újpesti védő bátor támadójátékot vár csapatától vasárnap.

– Nagyon fontos szerepet tölt be mostanság a mindennapjainkban a Videoton. Persze, nem visszük túlzásba, hiszen inkább a saját játékunkkal foglalkozunk, de az a célunk, hogy bejussunk a kupadöntőbe. Szerdán következik a legfontosabb mérkőzés. Már csak a kupában tudunk komolyabb eredményt elérni, a bajnokságban felesleg addig számolgatni, amíg nem nyerünk meccseket – kezdte Litauszki Róbert.

– A vasárnapi bajnoki mérkőzés a Vidi ellen nem volt sikeres, pedig a játék képe alapján akár több góllal is nyerhettek volna. Mi volt a baj?

– Nagyon jól játszottunk, szerintem a csapat minden tagja a maximumot hozta ki magából. Megleptük a Videotont, de ezen nem csodálkoztam, mert ismerem a csapatot és jó játékra vagyunk képesek. A gól azonban hiányzik a játékunkból, és ez most is megmutatkozott. A futball alaptörvénye igazolódott, a sok kihagyott helyzetre a Videoton góllal válaszolt. Ezzel tudtak is nyerni, pedig a gólon kívül talán csak egy lehetőségük volt. Bosszantó, hogy elvitték a három pontot, pláne, hogy idén még nem nyertünk bajnokit. Az viszont biztató a jövőre nézve, hogy a bajnokesélyes ellen ilyen játékot produkáltunk.


– Mit tudnak hasznosítani a Videoton elleni Magyar Kupa-odavágón a hétvégi bajnoki mérkőzés tapasztalatairól?

– Meg kell próbálnunk ugyanazt a játékot nyújtani, amit vasárnap a bajnokságban. Nem szabad lehajtani a fejet és szomorkodni a vereség miatt. Le kell szűrni a pozitívumokat, ugyanúgy le kell támadnunk őket már a támadósorban, és a legfontosabb, hogy be kell rúgnunk a helyzeteket. Mindenféleképpen rúgott góllal kellene távoznunk Székesfehérvárról, és könnyű mondani, de jó lenne kapott találat nélkül lehozni az odavágót.

– A hétvégén jön a Groupama Aréna első derbije. Ősszel legyőzték a Fradit, de azóta sokat erősödtek a zöld-fehérek…

– Nem féltem a csapatot abból a szempontból, hogy az erősebb ellenfelekkel szemben mindig az igazi arcunkat mutatjuk. A Ferencváros a télen sokat erősödött, és a legjobb formában lévő magyar együttes jelenleg, egyébként tetszik is a játékuk. A szurkolóik ismét kezdenek meccsre járni, és ha nem is telt ház, de nagyon sok néző lesz a stadionban. Nem lesz egyszerű, de nem fogjuk feladni a saját játékunkat, szóval mindenképp a támadójátékot helyezzük előtérbe és nyerni szeretnénk.

forrás: rangado.hu