A csakfoci információi szerint egy biztos kieső mellett három csapat osztályozót játszana a bennmaradásért.

A 2015/2016-os bajnoki idénytől kezdve visszatérhetnek az osztályozók az NB I életébe – értesült a csakfoci.hu. Úgy tudjuk, a versenykiírás tervezete szerint csak egy biztos kieső lenne az élvonalból az idény végén, az NB II-ből viszont összesen akár négy együttes is feljuthatna, mivel három osztályozós párharcot is lebonyolítanának oda-visszavágós alapon. A bajnokság az Európa-bajnokság miatt már július közepén rajtolhat, és május elején be is fejeződhet.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a szövetség közgyűlésén beszélt arról is, hogy újabb reformokra lehet szükség a magyar labdarúgás versenyrendszerében – többek között a létszámcsökkentés lehetőségét is megpendítette.

A csakfoci.hu úgy értesült, hogy már a következő, 2015/2016-os idénytől kezdve lehet egy komoly változás az NB I lebonyolításában. Információink szerint a versenykiírás tervezetében az is szerepel, hogy újraélesztik a korábban kiemelt érdeklődésre számot tartó osztályozókat.

Úgy tudjuk, az elképzelések szerint csak egy csapat esne ki „egyenes ágon” a következő idény végén az élvonalból, de ez a szám akár négyre is hízhatna, hiszen három együttesnek osztályozót kellene vívnia NB II-es csapatokkal az élvonalbeli tagságért.

A párharcok az alábbiak szerint állnának össze: NB I 15. – NB II 2., NB I 14. – NB II 3., NB I 13. – NB II 4.

Mivel a válogatott harcban van az Európa-bajnoki részvételért, és az MLSZ bízik a kijutásban, a bajnokság a megszokottnál korábban, 2015 júliusának közepén kezdődhet, és a küzdelmek már 2016 májusának elején befejeződhetnek. Az osztályozókra május közepén kerülhet sor.

(csakfoci)

Az idei bajnokság május végén, a szezon június 13-án végződik a Finn-Magyar meccsel, melyen várhatóan több fradista is kerettag lesz. AZ EL-selejtezők július 2-án kezdődnek.