Vladan nagyon készül a vasárnapi meccsre.

– Látom, nem nagyon akartad, hogy véget érjen az edzés. Az Újpest elleni derbi miatt készülsz kiemelten keményen?
– Nem, többször kinn maradok az edzés után futni még egy kicsit. Az elmúlt két hónapban keveset játszottam, ezért futok még edzés után is. Ismerem a testemet, amikor érzem, hogy még több mozgásra, néhány sprintre vagy hosszabb futásra van szükségem, akkor tovább hajtom magam. Viszont az Újpest elleni meccsre épphogy kipihentnek kell lennünk, hogy aztán vasárnap mindent kiadhassunk magunkból.

– A régi stadionunkban hatalmas és nagyon fontos gólt rúgtál az Újpest ellen…
– Igen, az nagyon különleges meccs a számomra. Amikor az első derbimet játszottam, akkor még nem értettem, hogy miről is szól ez a meccs. Persze, hallottam róla, tudtam, hogy ez egy rangadó, de nem volt még róla tapasztalatom. Az első derbimen vesztettünk, de úgy gondoltam, hogy majd a következő meccsen javítunk. Aztán a második derbim előtt már két hónappal valami bizsergető érzés kezdett megszállni. Izgatott voltam, nagyon vártam már azt az összecsapást. Azóta már tudom, mit jelent a derbi.

– Érzelmileg hogyan éled meg az Újpest elleni meccseket?
– Amikor a tavalyi szezonban, a Magyar Kupában kiestünk az Újpest ellen, utána nagyon ideges voltam. Akkor már éreztem, mekkora rivális az Újpest a számunkra. Tisztelem a lila-fehéreket, de nem kedvelem őket. Vannak barátaim az ottani játékosok között, elismerem a csapatot, de túlságosan szeretem ahhoz a Fradit, hogy az Újpest elleni meccs hidegen hagyjon. Küzdök a Debrecen vagy éppen a Videoton ellen is, de az Újpest elleni összecsapás semmi máshoz nem fogható.

– Hogyan készülsz erre a különleges mérkőzésre?
– A derbi előtt mindig izgatott vagyok, nagyon várom, hogy elkezdődjön a mérkőzés. Mindig 120%-ot adok ki magamból, akár végigjátszom a meccset, akár csak az utolsó percekre szállok be. Sőt, ha a kispadon ülök végig, akkor is minden megteszek azért, hogy valahogyan segítsek a csapaton. Nem számít, hogy éppen Magyar Kupáról, Ligakupáról vagy éppen a vasárnapihoz hasonlóan bajnoki mérkőzésről van szó: a derbi mindig derbi!

– A csapaton belül is érezni az összecsapás előtti feszültséget? Mindenki várja már a derbit?
– Nehéz megítélni, hiszen tegnap még kupameccset játszottunk, nem mindenkinek azonos intenzitású edzésadag járt ma. De abban biztos vagyok, hogy mindenki tudja, milyen különleges meccs vár ránk. Ez egy különleges rivalizálás, ez a meccs minden Fradista számára más, mint a többi.

– Az Újpest nem kezdte jól a tavaszt, még nyeretlenek a 2015-ös bajnoki meccseiken. A mi jó formánkat is figyelembe véve könnyebb lehet az idei derbi a korábbiaknál?
– Egyáltalán nem. Minden csapat életében lehetnek gyengébb időszakok, ez normális. De amikor jön a derbi, akkor ez nem számít semmit. Ha a bajnokság állására vagy a tavaszi formára nézünk, akkor mi vagyunk a jobb csapat, de a derbit nem mindig a jobb csapat nyeri meg. Maximális koncentrációra, teljes fókuszra lesz szükségünk, és ha valóban mindenki 120%-on teljesít, akkor legyőzzük az Újpestet!

(fradi.hu)