A Honvéd és az MLSZ magát mindenhatónak gondolója szólt be egykori játékosunknak. “Szeretem, amikor az ördög figyelmeztet, hogy nem jól mondjuk a Miatyánkot.”

A Honvéd tulaja arra reagált, hogy Mátyus Jani finoman jelezte pontosan tudja, hogy az MLSZ-ben bármit elintéző bonbonos állt amögött, hogy nem engedték elhalasztani a kiesési harcban rivális Nyíregyháza meccsét. Mi magunk is szereztünk korábban tapasztalatot (Lanzafame-ügy, jegy ügy, Hemingway provokációja a Fradi szurkolók előtt, saját szektorainak bezárása), hogy az MLSZ szabályai nem vonatkoznak az “úriemberre”. Ennek fényében különösen bájos, hogy úgy védi magát, hogy kvázi az MLSZ licenc elvételével fenyegeti Mátyus Janit…

“Tudom, hogy ennek a figurának is van pro licence, és azt is, hogy ehhez a képesítéshez nem osztanak sem észt, sem tisztességet. Szerintem viszont annak, aki pro licenccel rendelkezik, kötelessége felelősségteljesen nyilatkozni. Hiszek a szólásszabadságban, de vigyázni kell az embereknek, hogy az ilyen figurák nyilatkozataiból mi igaz és mi nem. Ha egy ilyen ember ilyeneket mond, akkor át kell gondolni, hogyan osztogatják ezeket a licenceket”

forrás: Magyar Lelátó