A német csatár hosszú, egész pályafutását átölelő interjút adott a transfermarkt.de-nek, ebből ollóztuk ki a minket is érintő válaszokat.

Kezdetben nem volt egyszerű a váltás, új klub, új város, mindez család nélkül. Lemaradásom is volt októberig, de azóta egész jól megy. A Ferencvárosnál a körülmények nem rosszabbak egy német másodosztályú csapaténál sem…. Röviden, újra belevágnék és nem bántam meg. Nyáron kerestek Ausztráliából, ami érdekes lehetett volna, de a Münchenben élő családom miatt szó sem lehetett róla. Aztán jött a budapesti megkeresés, beszéltem Király Gáborral, aki jó dolgokat mondott, egy gyönyörű város, egy német edző, akit jól ismertem és a távolság is kezelhető Münchenig… A kupában jó esélyünk van, a bajnokságot meglátjuk, hogy alakul… A Ferencváros a legnagyobb, leghíresebb klub Magyarországon, a legtöbb szurkolóval, így a Bayernhez lehetne hasonlítani, de ezt én öreg oroszlánként nem szívesen teszem…

Valóban sok a német kötődésű focista, de nem arról van szó, hogy a német edző a németekre számít. Nem olyan, mint Pep Guardiola, a legjobb magyar játékosokat egészíti ki jó külföldiekkel… Doll ma is nagyon pozitív ember, érzelmes, példát mutat, de sokat is vár. Ralf Zumdickkal és Máté Csabával nagyon jó összhangban dolgoznak, leginkább angolul beszélünk. Azt hiszem, minden játékos jól érzi itt magát.

Az EL-kvalifikáció nem egyszerű a magyar csapatoknak, sokáig tart a szezon, aztán tán van két hét szünet és rögtön selejtezni kell, a felkészülés közben. A második körben nem volt szerencsénk a Rijekával, amely nagyon erős, tavaly a Stuttgartot is kiverték. A bajnokságban öt pontra vagyunk a másodiktól, az ezüstérem a célunk. Az élen a Videoton 13 ponttal megy, de az első tizenhét fordulóból tizenegyszer otthon játszottak. Majd meglátjuk, hogy teljesítenek tavasszal. Ezentúl érdekeltek vagyunk mindkét kupában, remek esélyekkel a döntőbe jutásra… A szerződésem nyáron lejár, de nagy a valószínűsége, hogy egy évvel meghosszabbítjuk.