A tegnap duplázó Attila nyilatkozott.

– Kiválóan szerepel a Fradi a téli edzőmeccseken, a patyolattiszta mérleget pedig a Kecskemétnek sem sikerült elcsúfítania. Hogy értékelnéd az eddigieket?
– Remek úton járunk, eddig hat felkészülési mérkőzésből mind a hatot sikerült megnyernünk. Ami a Kecskemét elleni találkozót illeti, kis csalódottság van bennem az egy-egyes félidő miatt, mert már ekkor is rengeteg helyzetet alakítottunk ki, ott is lehetett volna nagyobb az előny. A második játékrészben már teljesen ráerőltettük az akaratunkat az ellenfélre, sikerült megvalósítani, amit szerettünk volna, két gyors góllal bebiztosítottuk a sikert. Személy szerint elégedett vagyok magammal és a csapattal is.

– A KTE ellen két gólt lőttél, és az ősszel is megfigyelhető volt, hogy csatárként milyen jól megállod a helyed, egyre több gólt szerzel. Ezek szerint akkor támadó lettél?
– Még magam sem tudom igazából, hogy mi lesz a posztom. Szerencsére jókor vagyok jó helyen, így az adódó helyzeteket sikerült gólra váltanom. Az eddigi felkészülésemmel tényleg elégedett lehetek, ezen az úton kell továbbhaladnom.

– A szünetben teljes sort cseréltetek, nehéz lenne eldönteni melyik volt az erősebb…
– Tényleg nagyon nagy a konkurencia. Minden poszton két-három ugyanolyan képességű játékos van. Sajnálom is egy kicsit az edzőnket (Thomas Doll, – a szerk.), hogy miként állítja majd össze a kezdőcsapatot, mert nem lesz egyszerű dolga, az biztos.

– Ha ilyen nagy a rivalizálás, sikerülhet tavasszal stabil kezdőjátékossá válnod a Fradiban?
– Mint eddig is, mindent meg fogok tenni, és harcolni fogok a kezdő tizenegybe kerülésért, de így van ezzel minden játékos a Ferencvárosnál. Ahogy már említettem, tényleg hatalmas a konkurencia, úgyhogy mi is kíváncsian várjuk, hogy az első bajnoki mérkőzésen hogy áll fel a csapat a kezdő sípszónál.

– A felkészülés azért pestiesen szólva más kávéház, mint az tétmérkőzések. Milyen célokkal vágtok neki a tavasznak?
– Bízunk benne, hogy a jelenlegi jó formát át tudjuk menteni a bajnokságra, a Magyar Kupára és a Ligakupa küzdelmeire is. Az MK-ban minimum elvárás, hogy döntőt játsszunk, és a bajnokságban is van még esélyünk, akár még az aranyéremre is, mivel a Videotonra idegenben több nehéz találkozó vár tavasszal. Próbáljuk az összes meccset megnyerni, és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

– Ezek szerint a Videoton tetemes előnye ellenére sem tettetek le a bajnoki címről?
– Nem! Sokat beszélgettünk erről csapaton belül is, hogy nagyon nehéz idegenben játszani, a Videoton pedig sokat utazik majd az aktuális ellenfele otthonába. Arról nem is beszélve, hogy az összes rangadója idegenben van. Kifoghatnak rossz szériát, mi pedig ha hozzuk az összes mérkőzésünket, akkor bármi megtörténhet.

– Ősszel többször döcögött azért a szekér, viszont most úgy néz ki, minden szép lehet tavasszal a Ferencvárosnál. Minek köszönhető ez szerinted?
– Három játékossal sikerült megerősíteni a keretet a tél folyamán, akik egytől-egyig beváltak eddig. Illetve fontos az is, hogy az öltözőben is remek a hangulat, nagy az összhang, úgyhogy lehet ez lesz majd a siker kulcsa.

NBI.hu