A szimpatikus norvégok nem tudtak igazán ellenállni csapatunknak.

Ferencváros 44-27 (21-10) Tertnes Bergen
Gólok: Pena 11, Kovacsicz 7, Soós 6, Szarka 5, Szucsánszki 5, Tomori 4, Szamoránsky 2, Tóth 2, Cifra, Háfra

Galéria: Lendvai Robi
A mérkőzés hajrája: DigiSport

Szép számú közönség látogatott ki ma az Elek Gyula Arénába a KEK párharc első mérkőzésére. A Bergen kevés mezőnyjátékossal érkezett és egyikük már a bemelegítés alatt megsérült, a találkozó alatt pedig még ketten estek ki rövid időre és nem lesznek százszázalékosak a holnapi napra sem valószínűleg. Remekül indítottunk, a vendégek gyorsan időkérésre kényszerültek, ami nem bizonyult hatásosnak, hiszen 8-0-ra is vezettünk már és megnyugtató előnyt szereztünk az első negyedóra alatt. Ha az addig látott játékot visszük végig, akkor nagyobb arányú győzelem lett volna a vége, ám a közte tizenhét is több, mint elég. A második félidőben volt húsz gólos is a különbség, de a végig küzdő norvég lányok ebből tudtak faragni.

Elek Gábor
Az első félidei parádés támadó- és védőjátékunkkal megnyugtató előnyt tudtunk szerezni. Elégedett vagyok a mutatott játékkal, még akkor is, ha a végén az akaratunk a góllövésre összpontosult, ami némiképp a védekezés rovására ment.

Johannessen Tore
Az első és a második félidőben is az elején bent maradtunk az öltözőben, nem állt össze a védekezésünk, a második félidő elejéig a támadásban is keveset mutattunk.

NSO