Kiderült, hogy a kispesti vendégszektorban ülőhelyek is vannak, meglepődtetek ugye?

“Sorozatunk” a 2014. április 20-án lejátszott Honvéd – Fradi bajnoki mérkőzésről folytatódik.

Ha valaki most kapcsolódna be a történetbe, akkor az előző részek:
Első, második, harmadik, negyedik.

Miután a szép szóra semmilyen értékelhető információt nem adott ki az MLSZ az üggyel kapcsolatban, ezért ügyészségi eljárást indítottunk szeptember 24-én, amelynek egyik igazán fontos mérföldkövéhez ma jutottunk el, meghozta a postás az elfogadott felülvizsgálati kérelmünkre az ügyészség válaszát. Ebben olvasható, hogy a Fővárosi Főügyészség megkereste az MLSZ-t és az alábbi tájékoztatást kapta:

A Fegyelmi Bizottság megvizsgálta a mérkőzés jegyértékesítési rendjét (játékvezetői és ellenőri jelentéseket is), konzultáltak az ellenőrrel, biztonsági ellenőrrel, valamint a sportszervezet képviselőjével, és ezek alapján arra jutottak, hogy az előírásoknak megfelelő volt a Honvéd jegyár képzése. És hogy miért? Azért, mert a “vendégszektor” nem ugyanaz a kategória, mint a “Kispest-szektor” (állóhely), mivel előbbiben ülő- és állóhelyet is biztosítanak, utóbbiban viszont csak állóhelyet. Egy pontos adat is megjelent, a kispesti vendégszektor 156 db ülőhellyel rendelkezik. Emellett azt is ismertetik, hogy a vendég ülőhelyek a “Honvéd A” szektorával egyeznek meg, ahová 1400 Ft-nál drágábban lehetett jegyet váltani.

Ha ehhez hozzátesszük, hogy a mérkőzésre az összes (1200 db) vendégjegy elkelt, és megnézzük, hányan kerültek ülőhelyre (galériák ide kattintva találhatóak), akkor talán nem kockáztatunk nagyot egy olyan következtetés levonásával, hogy itt valaki nagyon el van tévedve…