Három ponttal távozunk a Csíkszereda otthonából.

HSC Csíkszereda- Ferencváros
Harmadok: 0-1, 2-1, 0-2
Gólok: Németh (Pál), Galló, Lévai (Németh), Galló (+1, Hegyi)

Két szomorú csapat találkozóját láthatta a Vákár-csarnok szerény számú közönsége, a hazaiak már korábban, míg mi tegnap este búcsúztunk el a rájátszás reményétől. Ez és mindkét fél hiányos összeállítása megadta az alaphangulatát a mérkőzésnek, alacsony iram, sok technikai hiba jellemezte a MOL Liga alapszakasz záró találkozóját. A vezetést mi szereztük meg a hatodik percben, egy jó kontra után Németh mattolta a fiatal csíki kapust.

A folytatásban sorra jöttek a páros, majd a minket sújtó büntetések, ebből a második harmad elejére egy kettős hátrány is összejött, amit kihasználtak a hazaiak és egalizáltak. A játékrész közepén újra nálunk volt az előny, Galló csapott le a pakkra, majd szépen emelte a hálóba, ám nem örülhettünk sokáig, hiszen a HSC szinte egyből válaszolt, jól adták vissza a pakkot Mihálynak, aki kilőtte a hosszút.

Az utolsó húsz percben egyre jobban fáradtak a hazaiak, több fórt is elszórakoztak, míg mi Lévai révén gólt ütöttünk, a távoli lövést benézte Ilyés. Aztán egy emberelőnyt kihasználtunk, Galló emelt lövését talált utat a hálóba. A végén kapus nélkül próbálkozott a Csíkszereda, kétszer is az üres kapu mellé ütöttünk távolról, így ért véget számunkra az alapszakasz.

Szakács Ferenc
Két olyan csapat játszott egymással, amelynek már nem volt fontos a mérkőzés. Rengeteg kiállítás volt, egyik fél sem foglalkozott sokat a hokival. A három pontot megszereztük, de mindkét együttes katasztrofálisan játszott.

NSO