Ha 2015-ben csak egy jégkorong meccsre látogatnál ki, akkor ez legyen az!

Pesterzsébet, 19.00: Ferencváros – UTE
Jegy: 1000 Ft

Statisztikai érdekességek: pontszerzők, játékoskeretek.

Szakács Ferenc gondolatai a mérkőzés előtt:

Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Igazi 6 pontos rangadó lesz, ami nekünk talán az utolsó esélyt jelenti egyben. Ha kikapnánk, amire gondolni sem akarunk, akkor az UTE előnye jelentős lesz, miközben alig marad hátra mérkőzés. Leültünk a játékosokkal, átbeszéltük, mennyire fontos este előtt állunk, készül mindenki ezerrel.

Az utóbbi mérkőzéseken mutatott teljesítménnyel nem lehettünk elégedetlenek, talán azt az egyet leszámítva, hogy a Dunaújváros ellen a jó játékunk sem volt elég a győzelemhez. Az Érsekújvár ellen viszont már az sem hiányzott. Az utóbbi időben a játékosok jobban beleálltak a meccsekbe, mindenki tette a dolgát. Fejben is összeszedettebbek lettünk, a fiúk betartották a taktikát, a játékkal foglalkoztak. A kapusok is felnőttek a feladathoz, Marton és Budai is jó formában van, bármelyikükre nyugodtan rá lehet bízni bármelyik meccset. Ehhez járult még, hogy fizikailag is jobb állapotba kerültünk, mindenki számára bebizonyosodott, hogy van értelme a játékosok által elvégzett munkának. Megértették, mit vár el tőlük a klub, és ők is ezt várják el maguktól. Szerencsére mindenki egészséges, bevethető szerdán.

Egy Fradi–UTE meccs jelentőségét nem kell ecsetelni senkinek. Ez a magyar sport legnagyobb párharca. Nagy volt a jövés-menés a csapatnál, a játékosok jó része sok klubnál megfordult már korábban, de mindenki átérzi, mit jelent ez a csata. A légiósok is érzik a megnövekedett érdeklődést. Nagyon várjuk már a kezdést.

Az UTE sokat erősödött tavaly óta, véleményem szerint az egész bajnokságban nekik vannak a legjobb légiósaik. Ez nagy kihívást jelent minden játékosunknak, helyt kell állnunk ellenük. Nagyon fontos lesz, hogy milyen kapusteljesítményeket fogunk látni a két oldalon, és lényeges lesz az is, ki hogy használja ki a helyzeteit. A hoki arról is szól, hogy hibára kell kényszeríteni az ellenfelet. Remélem, mi fogunk kevesebbet hibázni szerda este.

Nagyon fontos, hogy jó színvonalú, következetes játékvezetés legyen, ahol a bírók észrevétlenek tudnak maradni. Ha így lesz, akkor mindenki, a közönség és a játékosok is csak a játékkal fognak foglalkozni, és akkor egy nagyon érdekes, izgalmas rangadót játszunk.

Jégkorongblog