Öltözői titkokat is elárult Fradista pályafutása korszakából.

A Fradi volt edzőjét arról kérdezték, hogy milyen az, ha több azonos nemzetiségű légiós játszik együtt.


– Edzői pályafutásom alatt sokszor találkoztam már ezzel a problémával, azt gondolom, hogy nem szerencsés, ha több mint két-három játékos ugyanolyan nemzetiségű egy öltözőn belül. Ha sokan vannak, hajlamosak arra, hogy a többiek kárára védjék egymást, ez sajnos a magyarokon kívül szinte mindenkire érvényes. Ezen kívül, minél nagyobb számban vannak jelen, annál erősebb érdekérvényesítési képességekkel rendelkeznek, ami nem egészséges. Olyat is tapasztaltam már, hogy egy adott mérkőzésen egymás játékát próbálták erősíteni, ami abban nyilvánult meg, hogy nem a jobb helyzetben lévő társnak adtak ziccerpasszt, hanem a saját nációjukhoz tartozót hozták játékba. Kaposváron a délszláv játékosokkal gyűlt meg a bajom ilyen értelemben, míg a Ferencvárosnál a brazilokkal. Az Üllői úton a második évemben már olyan mértékeket öltött a klikkesedés, hogy büntetni kellett, aztán később távoztak is ezek a futballisták.

Prukner szerint bajba kerülhet egy edző és árthat az öltözői hangulatnak is, ha egy NB I-es csapatnál nem a magyarok a meghatározó játékosok.

– Amikor a Ferencvárosnál voltam vezetőedző, nálam fontos szerepet töltött be az öltözőben és a pályán is Balog Zoltán és Rósa Dénes. Mindketten olyan rutinos játékosok voltak, akik már korábban is szerepeltek a Fradiban, egyfajta igazodási pontok voltak ők a külföldiek számára. Ilyen labdarúgókra egyébként mindenhol szükség lenne. A Haladás belső ügyeibe nem látok bele, de azt bátran kijelentem, hogy a magyar fociban a külföldiek még csodát nem tettek, ez igaz a játékosokra és az edzőkre is. Ha rajtam múlna, biztosan jobban védeném a magyarokat….

forrás: csakfoci.hu