Szerb középpályásunk az új igazolásokról és a felkészülésről is elmondta véleményét.

Vladan Cukicot keménységéről és ellentmondást nem tűrő győzni akarásáról ismerhetik szurkolóink. Szerb középpályásunk ezért pontosan tudja, hogy a felkészülés első heteinek a rendkívül nehéz tréningekről kell szólnia.


– Valóban nagyon kemény napok vannak mögöttünk és persze előttünk is azok állnak –
mondta Cukic a két hétfői edzés között. – Most azonban éppen erre van szükségünk. Napról napra erősebbnek, jobbnak érzem a csapatot. Megdolgoztatnak minket az erőnléti edzők, és mi is érezzük, hogy jó munkát végzünk. Remélem, Törökországban már csak a labda lesz előtérben, hiszen én is jobban szeretem, ha a játéké a főszerep. A külföldi edzőtáborban az edzéseken és a meccseken is játékba lendülhetünk. Addig persze kőkeményen végrehajtjuk az erőnléti gyakorlatokat.

A téli átigazolási időszak alatt Hajnal Tamás és Varga Roland is a Ferencvároshoz szerződött. Cukic pedig biztos benne, hogy az új játékosok lökést adnak az egész együttesnek.

– Mindkettejüket jól ismerem –
folytatta szerb játékosunk. – Tudom, hogy Hajnal több mint 10 éven át futballozott Németországban, ahol a legmagasabb szinten is helytállt. Emellett a magyar válogatottban is alapember volt. Nagy szükségünk van egy ilyen játékosra, sokat segíthet majd nekünk. Persze Vargára is jól emlékszem, sokszor borsot tört az orrunk alá. Mindketten jó játékosok, és jó karakterű fiúk. Erősebbek lettünk velük, de nemcsak nekik kell a legjobbjukat nyújtani. Mindenkitől több kell tavasszal. A Fradinak muszáj trófeát nyernie, a klub, a csapat és a szurkolók is ezt várják.

Bár messze még a felkészülés vége, Cukic már a tavaszi rangadókra is készül.

– Nehéz tavasz vár ránk, de éppen ez a jó benne. Hét hazai meccsünk is lesz, ráadásul a csapatok nagy részének ugyanolyan komolyak a céljaik, mint nekünk. Mindegyik összecsapás egy-egy derbivel ér majd fel, alig várom, hogy bizonyíthassunk. Az NB I-ben a minimális elvárás a harmadik hely, ennél csak jobbat szabad elérnünk. És ott van a Ligakupa, valamint a Magyar Kupa is. Legyen szó bármelyik csapatról, mindegyiknek az a célja, hogy megnyerje ezeket a trófeákat, de ezt nem engedhetjük nekik. Nekünk kell megnyerni a kupákat!

forrás: fradi.hu