A szerdaihoz hasonló színvonalú, ám gólokban gazdagabb mérkőzésen maradtunk alul.

Dunaújvárosi Acélbikák 5-4 Ferencváros
Harmadok: 0-3, 4-1, 1-0
Gólok: Papp, Dubek (-1, Cerny, Hegyi), Kiss Á. (-1, Kiss G., Hegyi), Pál (Lencsés, Rafaj)

Egy nap „pihenő” után ismét összecsaptunk a Dunaújvárossal, hazai helyzettel indult a meccs, utána viszont mi örülhettünk! A mindig keményen küzdő Papp Csaba szerzett korongot és vihette egyedül a szerdán nagy formában védő Kalninsra, nem hibázott, bebőrözte a lett kapust. A harmad feléig jó iramot mentünk, utána kezdett kicsit fölénk nőni a DAB, de Budai a helyén volt, bravúrokat mutatott be, volt, hogy a bárdja nélkül kellett védenie, ezt is megoldotta. Ezután kaptuk a kiállítást, mivel Guren talán szabálytalanul próbálta visszaadni neki azt. Az emberhátrányunk aztán igazán érdekesen alakult, hiszen két gólt is lőttünk: előbb egy eladott pakkal ugrott ki Dubek, majd egy gyönyörű kontra után a bikáktól nemrég hozzánk igazoló Kiss Ákos is betalált. Jött egy újabb kiállítás, Németh ment ki magas bot miatt, a kettős hátrányban nem szereztünk újabb gólt.

A folytatásban továbbra is emberelőnyben támadtak a Fejér megyeiek, pár másodpercre ismét kettős fórban, majd mikor közel voltunk már a kiegészüléshez, kihasználták a létszámfölényt. Nagy nyomás alá helyeztek minket a szépítés után is, nem sok momentumunk volt, ennek megfelelően érkezett is a gól, egyre melegebb volt a helyzet. Ekkor egy kis szusszanáshoz jutottunk, megkaptuk az első emberelőnyünket is a mérkőzésen, amivel nem tudtunk élni, egy percre rá viszont betaláltunk, Lencsés vitte be a pakkot, lőtt éles szögből, Kalnins csak belekapni tudott, Pál pedig bekotorta. Ám nem sokáig volt ismét kettő közte, szinte egyből újra betalált a DAB, hiába védett Budai hatalmasat, nem maradt alatta a korong, azt pedig bepofozták a kapuba. Arról, hogy egyenlő állással menjünk a szünetre, a zebrák gondoskodtak, Pál a kispadok felé próbált felszabadítani, a játékszer kiment, a két perc pedig jött, amiből az egyenlítés is megszületett.

A záró játékrészben kicsit kiegyenlítődött a mérkőzés, mindkét oldalon alakultak ki helyzetek, így a kapusok teljesítményén múlott a kimenetel, Kalnins bemelegedett, Budai is jól védett, ám sajnos kapott egy köténygólt, ami épphogy átcsúszhatott a gólvonalon. A hajrára sikerült még egy kicsit rátennünk, ám ekkor jött ismét egy kiállítás, érdekes, hogy az első percekben kísértetiesen hasonló esetért páros büntetést osztottak ki. Ám hogy ne érhesse szó a statisztikát, tizenegy másodperccel a vége előtt kaptunk mi is egy fórt és jeleztek még egy kiállítást a dudaszóig… A nézők nem panaszkodhattak, izgalmas, pörgős játékot láthattak, amiért sajnos nekünk nem járt ma pont.

Szakács Ferenc
Szakács Ferenc: – Az első harmadban szerencsénk is volt, lőttünk két gólt emberhátrányból, majd egy harmadikkal már zsebünkben volt a győzelem. A második harmadban nagyon nagy tempót diktált a DAB, kicsit magunkra is húztuk őket, és két nagy hibánkból két gólt kaptunk. Nagyon hiányzott a védelemből Moravec, és sajnos túl jó csapat az újvárosi ahhoz, hogy akár egy percre is kiengedjünk ellenük. A folytatásban még több egyéni hibánk volt, és sok kiállítást is begyűjtöttünk. Egyetlen gól kellett volna még, hogy szebb legyen a mai esténk.

NSO