Kölcsönbe távozni készülő védőnk és új edzője Mátyus Jani nyilatkozott.

A második napon két edzés szerepelt a Szpari programjában. A grúz játékosok mellett Bosnjak Predrag számít újnak, aki játszott már korábban Nyíregyházán.

Két edzés szerepelt a mai programban. A műtét után rehabilitációs edzéseket végző Szécsi Márk és Rezes László György Rolland irányításával még külön készül, a többieknek viszont Mátyus János és Balogh László vezényelt tréningeket, a kapusokkal pedig Téglási Gábor foglalkozott. A kerettel készül Reznek Donát is, aki visszatért kölcsönből. Bosnjak Predrag is a Szparival edz. A védő bízik a sikeres tavaszban. – A 2009/2010-es szezonban játszottam már Nyíregyházán, itt kezdtem magyarországi pályafutásomat. Nagyon jó érzés volt ismét belépni az öltözőbe, és amikor megkerestek a vezetők, azonnal igent mondtam a közös munkára. A Ferencvárosban az Európa-liga mérkőzéseken játszottam, egy nagy csapat játékosa lehettem, bekerültem a válogatott keretbe, azaz amire egy játékos vágyik, az teljesült tavaly. Belekóstoltam, milyen a nemzeti csapatban pályára lépni, és a célom az, hogy magamra ölthessem újra a magyar mezt. Ha mindenben megegyeznek a felek szeretnék segíteni a Nyíregyházának a következő fél évben, hogy bent maradjon az első osztályban, és biztos vagyok abban, hogy sikeresek leszünk – mondta Bosnjak Predrag.

Mátyus János is elmondta véleményét a játékosról:

– Szeretnék egy dolgot megvalósítani majd a csapattal, ehhez pedig kell a játékosanyag. Predrag az első fecske lehet, kicsit a játékrendszeren is változtathatunk így. Minden komoly klubnak legalább 2-3 rendszerben tudnia kell játszani, és itt fontos szerepe lehet Bosnjak Predragnak.

(nyiregyhazaspartacus.hu nyomán)