2001 után nyerték meg ismét fiatal pólósaink a rangos utánpótlás sorozatot.

Új szabályokkal – például kisebb méretű medence és labda – rendezték meg idén a Komjádi Kupát, melynek ma volt a döntő összecsapása. A torna a fiatal vízilabdázók számára kiírt sorozat – az élvonalbeli csapatok maximum 21, a másodosztályú együttesek maximum 23 éves játékosokat nevezhetnek.

A kupadöntőben a mieink is érdekeltek voltak – az elődöntőben a Szegedet vertük -, és a Miskolcot kellett legyőznünk ahhoz, hogy megszerezzük a trófeát. Utoljára egyébként ez 2001-ben sikerült, és érdekesség, hogy az akkori keretből hárman – Paján Viktor, Nyéki Balázs és Katonás Gergő – jelenleg is a Fradit erősítik.

A mai döntő igazi gólzáporral indult: az első negyedben hétszer is bevettük ellenfelünk kapuját, igaz, a miskolciak is eredményesek voltak hatszor (7-6). A második negyedben már a védelmek és a kapusok kerültek előtérbe, mindössze két-két gól esett, ami azt jelentette, hogy a félidőben 9-8-ra vezettünk.

Bár a mérkőzés elején többször is elhúztunk két-három góllal, a Miskolc olyannyira felzárkózott, hogy a harmadik negyedben egyenlíteni is tudott, majd a rendes játékidő lejárta előtt három és fél perccel a vezetést is megszerezte (11-12). Sikerült azonban fordítanunk, de öt másodperccel a vége előtt ismét egyenlített a Miskolc (14-14).

Jöhettek a büntetők, melyek során a mieink egyszer sem hibáztak, a miskolciak azonban kétszer is. Így 13 év után ismét a Ferencváros hódította el a Komjádi Kupát!

A torna legjobb kapusát szintén a Fradi adta: Jókai Miklós kapta az elismerést!

Péter Imre, vezetőedző
Nagyon komoly eredményt értek el ma a fiúk. A sorozat folyamán mindig a lehető legnehezebb ellenfelet kaptuk, és mindegyik alkalommal sikerült legyőznünk riválisainkat. Ez az eredmény is mutatja, hogy a Ferencvárosban rengeteg tehetséges fiatal pólós van.

Jansik Szilárd
Hosszabb idő után sikerült ismét elhódítanunk a Fradinak a Komjádi Kupát, ami nagy boldogsággal tölt el minket. Úgy szálltunk vízbe, hogy ezúttal mindenképp meg kell szereznünk a trófeát. Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, a rendes játékidőt tekintve valóban reális volt a döntetlen állás. A büntetőknél azonban mi voltunk a jobbak, és sikerült elérni a célunkat.

Komjádi Kupa, döntő
Ferencváros-Miskolc, büntetők után: 19-17 (7-6, 2-2, 1-2, 4-4, 5-3)
Gólszerzők: Jansik 5, Kolozsi 4, Pohl 3, Major 2, ill. Jakab 6, Kerschbaum 3, Salamon 2, Kovács, Somlai

Fradi.hu

komjadi_kupa