Vezérigazgatónk azt is elmondta, hogy mit vár Hajnaltól.

– A szezon kezdetekor bajnoki címet, de minimum dobogós helyet jelölt meg célkitűzésként. Félidőben az ötödik helyen állnak. Hogyan értékelné az őszt?

– Ha azt nézem, hogy a bajnokságban egy pontra vagyunk a dobogótól, a Magyar Kupában jó ágon eljuthatunk a döntőig, akkor azt mondom, elégedett vagyok. Kifejezett célunk, hogy nevezhessünk az Európa Liga selejtezőire, és erre reális esélyek mutatkoznak.

– Mi az, ami bizakodásra ad okot ?

– Reálisan nézve, a Videoton előnye tetemes, de mi minden rangadót hazai pályán játszunk. Hazai pályán több mint egy éve veretlenek vagyunk, és ezt szeretnénk hogy ez minél tovább így legyen. Érezzük a játékosokon és magunkon is, hogy mindenki éhes a sikerre.

– Lehet, hogy éhesek, de a szurkolók is azok, mégis fogy a számuk. Mit gondol miért van ez így?

– Ha azt nézzük, hogy gyönyörű stadionunk befogadóképessége huszonkétezer, akkor tényleg nem lehetünk elégedettek. Viszont statisztikai adatok bizonyítják, még így is messze a mi nézőszámunk a legmagasabb a magyar élvonalban, átlagban hétezer. Reméljük, ha a tavasz folyamán sikeresek leszünk, ez a szám erőteljesen emelkedik majd.

– Kivel? Az ultrák bojkottálják a meccsre járást. Azt mondják, túl bonyolultan lehet a pályára bejutni. Nem gondolják úgy, hogy rendezni kellene a viszonyt?

– Úgy gondolom, a vénaszkennerre hivatkozni mondvacsinált kérdés. Úgy látom, egy szűk réteg nehezen viseli el, hogy a korábbiakkal ellentétben nincs beleszólása a klub mindennapi életébe. Remélem, ha a tavasszal sikeresek leszünk, közülük is sokan visszatérnek a lelátóra. A Fradinak, de a többi csapatnak is, tényleg nagy szüksége van minden rendes szurkolóra.

– Nem is olyan régen még a szurkolók kijárhattak a csapat edzéseit nézni. Mára ez megszűnt. Mintha elszigeteltségben élné mindennapjait a klub.

– Profi csapat vagyunk, profi szemlélettel és körülményekkel. A Népliget a játékosok munkahelye, és az edzések során a munkájukat végzik.

– A Fradi mindig híres volt sajátnevelésű futballistáiról. Viszont évek óta nincs olyan ferencvárosi fiatal, akiért érdemes lenne meccsre menni. Mit gondol, miért nincs?

– Az elmúlt négy évben sokat tettünk utánpótlásunk fejlesztéséért. Javítottunk az infrastruktúrán, anyagiakban is jelentős erőfeszítéseink vannak, és már mutatkozik is némi eredmény. Így például a közelmúltban kapott profi szereződést Popov Patrik és Haris Attila, s remélhetőleg mindketten még sok örömöt szereznek a Fradi-tábornak. No meg egyre több szülő hozza hozzák a gyerekét, és még messze nincs vége. A következő években további fejlesztéseket fogunk elvégezni az utánpótlás-nevelés érdekében.

– Most brazil játékosok szerződtetéséről hallani. Milyen tudású brazil lehet az, aki a magyar bajnokságot választja?

– Fiatal brazilokkal állunk tárgyalásban, ám nem biztos, hogy végül hozzánk fognak szerződni. Nagy a konkurencia, mások is kinézték őket. Rövidesen kiderül, hogy bennünket választanak-e a fiatalok.

– Kik távoznak, kik érkeznek, milyen változások várhatók a keretben?

– Már szerződtettük Hajnal Tamást, akitől azt várjuk, hogy Gera Zolival még nagyobb lendületet adjon a csapatnak. Ugyanakkor tárgyalunk még másokkal is, de mivel nincs konkrétum az ügyükben, így még korai bármiről is beszélni. Annyi viszont bizonyos, olyan játékos is van, akitől elköszönünk.

– Mikor kezdődik a felkészülés? Lesz téli túra, nemzetközi edzőmeccs?

– Január tizenkettedikéig vannak szabadságon a játékosok, s mindegyikük egyénre szóló edzéstervet kapott. Január végén aztán tíz napra Törökországba utazunk, majd itthon a Népligetben készülünk a reményeink szerint derűs tavaszra.

forrás: Magyar Hírlap