Remekül sikerült a szombat délelőtti esemény.

November elején hirdették meg a december 6-i játékot, amelyen nem volt kérdés, hogy elindulunk-e, olvasóink között is kerestük egy fiatal csapattagunkat. Végül azonban nem sikerült teljesítenünk a 16 éven aluli versenyző indítását, de egyeztetve a szervezőkkel ez sem okozott gondot, egy “túlkoros” barátunkat írtuk be a fiatal versenyző helyére.

Reggel kilenckor találkoztunk az Üllői úti stadionban, ahol hangolásképp egy stadiontúrán vehettünk részt, számunkra leginkább a közvetítőállások megtekintése volt újdonság, ott ugyanis még nem jártunk. A bejárás után pedig az FTC skyboxa felé vettük az irányt, ahol már várt ránk a játék zsűrije: korábbi játékosunk Szkukalek Igor és felesége, Takács Tibor (Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület) és dr. Springer Miklós.

Elsőként “bemelegítő” feladatokat kaptunk, egyszerűbb kérdésekkel: minél több FTC hálóőrt, majd az FTC bajnoki címeinek évszámait (szezon formában) felsorolni. Ezután következett egy esszé jellegű, minden csapat kapott egy nagy játékost, akinek a pályafutásáról kellett pár percben beszélni, nekünk Nyilasi Tibor jutott a sorsoláson, az FTC Baráti Kör csapata Varga Zoltánt kapta, a Trnka Cápák pedig Albert Flóriánt.

A negyedik feladat egy könnyed tíz kérdéses kvízsor volt, főleg kakukktojás szellemben, például melyik csapattal nem játszottunk a közelmúltban szezonnyitót, vagy melyik Aranycsapat tag nem szerepelt zöld-fehér mezben. Ötödikként ügyességi játék volt soron, amely igen mulatságosra sikeredett, majd közös megegyezés után mindenki újra próbálkozhatott, a Fradi Múzeumból került elő egy-egy régi labda, ezekkel kellett minél többet dekázni, a második alkalommal a Fradi 2500. mérkőzésének emlékét állító labdával, szerencsére a berendezésben nem esett kár.

Hatodiknak egy kicsit gondolkodósabb feladvány következett, elhangzott egy vezetéknév kezdőbetűje, és ilyen betűvel kezdődő bajnoki címet szerző játékosainkat kellett felsorolni: B, F, M. Bródy, Fritz és Manglitz neve pluszpontot ért. A hetedik körben ismét egy kifejtős feladat jött, a Fradi Múzeum által biztosított kupák közül kellett egyet választani, majd felkészülés után röviden beszélni róla: a Trnka Cápák elsőként elvitték a Közép-Európai Kupát, a Baráti Kör másodikként a Grasshopperstől kapott arany szöcskét, mi pedig a Vásárvárosok Kupáját.

Az utolsó körre a fiatal versenyzőnk hiánya miatti apró hátrányunk ellenére első helyen fordultunk, ahol azonban bármi megtörténhetett, akár elsőkből az utolsók is lehettek és fordítva. Szkukalek Igor papírján egy-egy játékosunkról volt tíz ismertető adat, ezek alapján kellett kitalálni, ki lehetett Ő, minél előbb fejtette meg valaki, annál több pontot szerzett. Előbb Dalnoki Jenő, majd Lakat Károly volt a feladvány, a Baráti Kör csapata mindkettőt az első pont után már tudta, így megérdemelten szerezte meg az első helyet.

A végeredmény:
1. FTC Baráti Kör
2. Üllői129
3. Trnka Cápák

Egy remek eseményen vagyunk túl, köszönünk mindent a szervezőknek, jövőre is szívesen indulnánk, és ha lesz, akkor remélhetőleg többen érdeklődnek majd a játék iránt, olvasva, hogy milyen jó hangulatú, jól sikerült programot hoztak össze. Ahogy a győztes csapat tagja mondta, dobogott a Fradi-szív.

A zsűri

A zsűri