Két gólt szerzett Benjamin Lauth a Ferencváros Kecskemét ellen 3-1-re megnyert hétvégi összecsapásán. A futballista a Sport TV Harmadik Félidő c. műsorában elmondta, olyan meccs volt a szombati, amelyet mindenképpen hozniuk kellett, az pedig örömteli, hogy jól megértik egymást Böde Dániellel.

A német eddigi góljai arról árulkodnak, hogy elsősorban a kapu közvetlen közelében érzi jól magát.

– A legtöbb gólt a tizenhatoson belülről szerzem, és szerintem pozitív, hogy nincsen sok helyzetre szükségem. Ha a büntetőterületen belülről elrúgom a labdát, többnyire kaput találok. Az idény elején sokszor játszottam a szélen is, de sokkal erősebbnek érzem magam középen – mondta erről a légiós.

Lauth úgy érzi, előnyös oldala, hogy érzi, hogyan fog alakulni a játék, hova kell mozogni, ez volt a nehezebb a KTE ellen elért első találat esetében is. Úgy véli, nem általános probléma, hogy ez a magyar játékosokból hiányzik, hiszen itthon is vannak többen, akikre ez jellemző, például Nikolics Nemanja.

A támadót a nyáron hazatért csapattársról, Gera Zoltánról is kérdezték.

– Abszolút megüti a nemzetközi szintet. Akár a válogatottban, akár a Premier League-ben átlagon felüli teljesítményt nyújtott. Korábban is ismertem a nevét, ez is jelzi, hogy nem csak Magyarországon számít ismert játékosnak, hanem külföldön is. Az igazán jó futballisták közé tartozik, akikkel együtt tudtam játszani – nyilatkozta róla.

Jelenleg az FTC az ötödik helyen áll, és 13 pont a lemaradása a Videotonnal szemben. Arra a kérdésre, lehet-e még így a bajnoki címről álmodozni, Lauth így felelt:

– Nem kellene azért egyelőre még túlzottan becsvágyónak lenni. Sok meccs van még hátra, és például a Videotonnak is sok idegenbeli mérkőzést kell behúznia. A Diósgyőr és az MTK is előttünk áll. Nézzük meg a következő hazai meccset, aztán majd meglátjuk.

A jövőjét firtató kérdésre a csatár annyit mondott, hogy a kezdeti fázis nehéz volt számára, de mostanra már egyre jobban tetszik neki Budapesten, és bár már nem a legfiatalabb, szeretne még pár évig futballozni – akár a Ferencvárosban.

(csakfoci)