Szinte biztosan Fradi kötődéssel is rendelkező edzőt szerződtet a győri csapat.

Horváth Ferenc három hete távozott a Győri ETO kispadjáról, azóta egy átmeneti stáb irányítja a bajnokság 8. helyén álló csapatot. Honlapunk úgy tudja, mostanra 3-4 fősre csökkent a felmerülhető utódok száma. Ha az itthoni jelölteket vesszük figyelembe, akkor Pintér Attila nevét soha nem lehet figyelmen kívül hagyni az ETO kispadját illetően, de információink szerint jelenleg van nála esélyesebb belföldről: többek között Prukner László neve is a “kalapban” van. A szakember mellett higgadtsága, rutinja szólhat, valamint az, hogy Kaposváron hosszú évekig dolgozott eredményesen, a Ferencvárossal pedig bronzérmes volt.

Az nb1.hu tegnapi híre szerint a horvátok korábbi legendája, Robert Jarni is felmerült a poszt várományosaként.

Jelen pillanatban azonban úgy tűnik, hogy Miriuta Vasile áll a legközelebb ahhoz, hogy leülhessen az ETO kispadjára. A román Prosport szerint az már eldőlt, hogy Miriuta távozik Kolozsvárról, az erről szóló papírt is aláírta a nehéz anyagi helyzetbe került CFR-rel. Utoljára a hétvégén, a CSMS Iaşi elleni hazai bajnokin ül majd a kispadon a korábbi magyar válogatott játékos. Ugyanakkor aligha marad sokáig munka nélkül, a lap ugyanis tudni véli, hogy a Győri ETO-hoz tart a tar szakember, és részleteket is elárult Miriuta állítólagos Magyarországra szerződéséről.

A portál úgy tudja, hogy az ETO nagyjából egy hónapja kereste meg először Miriutát, és a kolozsvárinál jóval előnyösebb kondíciókat ajánlott a szakembernek, többek között egy olyan büdzsét, amelyből jövőre bajnokesélyes csapatot építhetne. Pár hete Miriuta még hezitált, hogy igent mondjon-e az NB I-re, de kolozsvári távozása a ProSport szerint alighanem választ adott mindenre.

Az ETO mellett döntött a lap szerint az is, hogy Miriuta igen népszerű volt játékoskorában is a kisalföldi városban és ő maga is jó szívvel gondolt mindig a klubra – ezt egyébként egy szerdai nyilatkozatában ő maga is elmondta.

forrás: csakfoci.hu