Fűrész Attila legújabb Fradi kötete ezúttal a szurkolókat is nagyon érdeklő kérdésekre próbál válaszokat adni.

Hogyan befolyásolta a politika a Ferencvárost az elmúlt évtizedekben, mikor adott és mikor vett el szinte mindent a zöld-fehérektől? A szurkolók milyen szerepet töltöttek be a klub életében, hogyan alakultak ki a Fradi mindennapjait befolyásoló csoportok, amelyek egyre jobban kinyilvánítják véleményüket? Miért nem talált az egyesület olyan tulajdonost, aki hosszú távon megoldást jelenthet az egyesület problémáira, és mely események vezettek el odáig, hogy már nem is törekszik erre? Hogyan változott a klub játékosigazolási politikája az idők során, miért tűntek el a saját nevelésű labdarúgók a multikulturálissá vált csapatból? Melyek azok a megdöbbentő halálesetek, amelyek sorozatban sokkolták a zöld-fehér családot? Milyen egzisztenciát jelentett ferencvárosi játékosnak lenni a különböző korszakokban? Hogyan lett Ricardo Monizból a Fradi egyik legnépszerűbb edzője, és miként gondol vissza az Üllői úton töltött ellentmondásos időszakára?

A Fradi-ügyek nyomában című könyv megpróbál válaszolni ezekre a kérdésekre. Egykori dokumentumok és a főszereplők visszaemlékezései teszik teljessé a képet, végre megszólalnak azok, akik eddig nem szívesen beszéltek bizonyos dolgokról. A kötet kor- és kórképet ad, miközben rávilágít azokra a problémákra, amelyek jelenleg is sújtják a Ferencvárost. Volt játékosok és vezetők avatják be az olvasókat az elmúlt évtizedek legnagyobb visszhangot kiváltó ügyeibe, Ricardo Moniz először mesél a klubvezetés és a közte kialakult konfliktusról – amely a távozásához vezetett, a szurkolók vezére pedig részletesen kifejti, miért nincs jövője a jelenlegi klubmodellnek.

Az új kiadást a kiadó weboldalán rendelheti meg az érdeklődő: Inverz Média.

Jelenleg egy remek akció is társul hozzá, ugyanis minden vásárló a kötet mellé ajándékba kapja Nagy Béla utolsó, idén kiadott posztumusz művét, amely a Fradi VVK győzelmét dolgozza fel. Emellett lehetőség van a korábbi Fradi könyvekkel együtt (A Fradi mestere voltam, Bajnokok klubja) szintén akciósan hozzájutni, az előbbi linken minden részletet megtaláltok. Továbbá több szerencsés Üllői129-es góltotózó játékos is örülhet majd, a szezon végén a kiadó művei is ott lesznek a díjak között, erről bővebben később.

Fradi_ugyek_nyomaban