A ZTE csapatkapítánya nyilatkozott a meccs előtt.

Simonfalvi Gábort, a ZTE FC csapatkapitányát kérdeztük a találkozóval kapcsolatban, annál is inkább, hiszen hétfőtől már az új szakvezető, Lendvai Miklós irányítja az együttes munkáját. De vajon mi változott, hétfő óta, ha egyáltalán történt ilyen…

– Velem együtt kicsit zavarban vannak azok a játékosok, akik az elmúlt szezonban már dolgoztak együtt Lendvai Miklóssal, mert ritka, amikor öt hónap után az az edző tér vissza a csapathoz, aki korábban elköszönt – hallottuk Simonfalvi Gábortól. – Lőrincz Emil távozása váratlan volt, viszont a szombati találkozó hangulatában már minden benne volt. Össze kell kapnunk magunkat, ez tény, s az FTC elleni szerdai találkozó fontos lesz, hogy már azt gyakoroljuk, amit az új edző kér. Nem mondhatunk le a továbbjutásról a Ligakupában, hiszen erre még megvan az esélyünk.

Lendvai Miklósnak nincs könnyű dolga, hiszen sok a sérült a keretben. Kedden operálták Melczer Vilmos Achilles-inát, Denis Grbicre is műtét vár, neki a keresztszalagja szakadt el, és Vittmann Ádám is maródi.Mindenesetre a Fradi vendégjátékát az átlagosnál nagyobb érdeklődés övezi most is Egerszegen. A két csapat szeptemberben az új Groupama Arénában már megmérkőzött a sorozatban, akkor a Fradi 2-0-ra nyert.

A F-csoportban az 5. forduló másik mérkőzését már kedden lejátszották: Paks– Kaposvár 4-3 (0-3).

A négyesben így jelenleg a Paks vezet 9 ponttal, második az FTC (7), harmadik a ZTE FC (5), negyedik pedig a Kaposvár (3)

forrás: zaol.hu