Keller “Fater”-t kérdezték az utánpótlás helyzetéről és a Haris – Popov duóról.

Valóban vannak pozitív jelek. Ez pedig nem csak fellángolás, hiszem, hogy a fiatalok rendszeresen odakerülnek majd az NB I-es együtteshez. Egyre többen fognak a nagy csapattal edzeni, és ha keményen dolgoznak, a profi szerződést is megkapják.

Két olyan labdarúgóról van szó, akik végigjárták a ranglétrát, alulról küzdötték fel magukat. Az, hogy a felnőtt csapat közelébe kerültek, húzóerő a többi gyereknek is. Látják, hogy van esély bekerülni a Fradiba. Patrik támadó, kifejezetten befejező, gólszerző játékos, olyan típus, akit mindig is keresnek a Ferencvárosban. Robbanékony, jól tud helyzetbe kerülni, és a lehetőségeit is jó százalékban használja ki. Persze ez utóbbin mindig lehet javítani, amit el is várunk. Ami pedig elvehetetlen tőle, az a mentalitása, amit minden gyerekbe beletennék. Haris védekező, szűrő középpályás, de képes belépni a játékba is. Jó a szervezőkészsége, gólpasszokat ad, és nagy gólokat is láttunk már tőle. Szintén jó mentalitású játékos, kitörési lehetőség számára a futball, így biztos vagyok benne, hogy megragadja a kapott esélyt.

Egyes bajnokságokban, például a szerbeknél, a horvátoknál kizárólag arra törekedtek, hogy a fiatalokat minél előbb bedobják a mélyvízbe, felverjék az árukat, és jó pénzért tovább adják őket. Mindenképpen fontos, hogy egy játékosnak minél előbb megadjuk az esélyt. Régen, Magyarországon is bátran hozzányúltak a 17-18 évesekhez. Azt vallom, hogy ezt ma is így kell tenni. Szerencsére a Fradi pozitív példa ebből a szempontból, én pedig garantálom, hogy ezeknek a fiataloknak megvan a tudásuk és a képességük a jó szerepléshez. Meg fogják állni a helyüket, ebben biztos vagyok.

Az elvándorlás, azaz, hogy a Fradi utánpótlásából máshová igazolnak a tehetséges fiatalok, szerencsére már megállt. Sőt, ott tartunk, hogy a régi időkhöz hasonlóan, az a klub lettünk, ahová a gyerekek szívesen kerülnének. Ezért dolgoztunk eddig és a jövőben is ezért dolgozunk minden nap.

Fradi.hu