A mérkőzés utáni edzői értékelések.

Thomas Doll
Megérdemelt győzelmet arattunk, jól játszottunk az elején, a vezető gól nagyon jókor jött. Meg kell tanulnunk, hogy előnyben is nyomás alatt kell tartanunk az ellenfeleket, és nem szabad elszórnunk labdákat a középpályán. A védekezésünk kellően erőszakos volt, ezért ma meg tudom dicsérni a fiúkat. Ha így teljesítünk a jövőben is, és ezt folyamatosan tudják hozni a srácok, akkor eredményesek leszünk. Támadójátékunkban azután is megvoltak a kulcspasszok, hogy betaláltunk, de a befejezés hiányzott, így nem tudtuk időben eldönteni a találkozót.

Az elmúlt tíz-tizenkét nap nehéz volt, sok sérültünk volt, a válogatott is elvitt játékosokat, előfordult, hogy nyolc labdarúgóval edzettem. Nem szoktam kiemelni játékosokat, de ma kivételt teszek két labdarúgóval. Philip Bönig betegen is teljes erőbedobással futballozott, Somália pedig szokatlan pozíciója ellenére is nagyszerűen futballozott, sokat küzdött, és jól játszotta meg a labdákat.

Nagy Dominik? Voltak vele nevelési problémák, de nagyszerű munkát végzett itt, és a válogatottban is. Mindenki kaphat új esélyt, ha bizonyít edzéseken, így Nagy Dominik is. Örülök neki, hogy változást látok rajta. Nemcsak ő fiatal és tehetséges: Popov Patrik és Haris Attila is az. Fontos látni, hogy a Ferencváros szeretne lehetőséget a fiatal játékosainak.

A játékvezetők? Jó a viszonyom velük, de mindig elmondom a véleményem. Megkérdeztem a bírót, hogy miért kellett Busai Attilának sárga lapot a végén, véleményem szerint teljesen felesleges volt. Az a szép a labdarúgásban, hogy sokan sokféleképpen látják a szituációkat. Örülök neki, hogy tudok vele németül kommunikálni, és annak is örülök, hogy nem lett belőlem játékvezető…

Véber György
Az érdemi része az értékelésemnek az, hogy ezt a mérkőzést a hazai csapat simán és gond nélkül nyerte meg, úgy, ahogy a papírforma ígérte. Arra készültem, hogy felborítjuk ezt a papírformát, de közel, s távol sem sikerült. Az első félidő gyámoltalan játékot hozott, és a második játékrészben sem volt átütő erő bennünk. Ez volt a realitás.

NSO