Nem sikerült legyőzni a lilákat.

Öregfiúk-csapatunk a kiemelt bajnokság soros mérkőzésén az Újpestet fogadta a Népligetben. A találkozóra kellemes futballidőben, szép számú közönség előtt került sor, és a derbire jellemző feszültséget már az első percekben érezni lehetett.

A meccset a mieink kezdték jobban, több nagy helyzetet is kidolgoztak, ám a vezetést mégis a lila-fehérek szerezték meg Egressy Gábor révén (0-1). Játékosaink nem törtek meg, nagy hévvel mentek továbbra is előre, aminek meg lett az eredménye: pár perccel a kapott találatot követően Szűcs pazar keresztlabdáját Szekeres fejelte vissza az ötösre, így Wukovicsnak már „csak” a hálóba kellett lőnie azt (1-1).

A szép találatot követően csapatunk több gólszerzési lehetőséget is kidolgozott, de a hősiesség az újpestiekre is jellemző volt, így testi épségüket sem kímélve óvták kapujukat a góltól.

A fordulást követően továbbra is a mieink birtokolták többet a labdát, de a lila-fehérek kontrái életveszélyesek voltak. A forgatókönyv tehát nem változott: lehetőség itt, gól ott – Szanyó egy jól eltalált, okos lövéssel újra az Újpestet juttatta előnyhöz (1-2).

Ezt követően Véghnek többször is nyújtóznia kellett, de volt, amit nem tudott hárítani: Zombori Zalán egy lesgyanús szituációt követően 1-3-ra módosította az állást.

Lipcseiék ekkor sem álltak le, kiharcoltak egy tizenegyest. Kuntics kísérletét a kapus még hárította, de Wukovics a hálóba passzolt (3-2). Az újpestiek ma este kíméletlenek voltak a kapu előtt, jó százalékban használták ki a helyzeteiket, és a meccs hajrájában Kovács Zoltán is betalált, beállítva ezzel a 4-2-es, újpesti sikert hozó végeredményt.

A mieinket a vereség ellenére nem érheti rossz szó, hiszen mindent kiadtak magukból, és az utolsó percig küzdöttek, de ma az Újpest volt a jobb.

FTC-Újpest 2-4
FTC: Végh Z. – Szűcs M., Dragóner, Milovanovic, Keller – Holló, Lipcsei, Szekeres, Szkukalek – Kuntics, Wukovics
Pályára lépett még: Telek, Deszatnik, Szeiler
G.: Wukovics (2) ill. Egressy, Szanyó, Kovács Z., Zombori

Fradi.hu