Így kezdték a pólósok a Magyar Kupát, tizenegykor zárunk a házigazda Szentes ellen.

Szentes, 11.00: Szentes – Ferencváros
Élő eredménykövetés: MVLSZ

Kaposvár 6-11 Ferencváros
Negyedek: 2-3, 1-2, 0-4, 3-2
Gólok: Jansik 3, Roach 2, Ernyey 2, Csapó, Nyéki, Regős, Pohl

Varga Zsolt
Elégedett vagyok, mert az első tétmérkőzésünket magabiztosan nyertük meg. A kupa előtt is elmondtam: ez a hétvége fontos erőpróba lesz számunkra, a több hetes felkészülés után most mérhetjük le, hogy jelenleg hol áll a csapat, jó úton tartunk-e az építkezésben. Eddig biztató, amit láttam, de ez még csak az első mérkőzés volt. Természetesen a Szolnok ellen is szeretnénk nyerni, de nekünk azért a Szentes elleni mérkőzés a fontos. A célunk egyértelmű: továbbjutni a csoportból, ehhez pedig nyernünk kell.

Katonás Gergő
A Kaposvár kerete is változott a nyáron, de azért volt elképzelésünk a somogyi csapat játékerejéről. Mi úgy szálltunk vízbe, hogy ezt a meccset mindenképpen hoznunk kelll, annak ellenére, hogy egy hosszú út elején vagyunk és még nagyon sok mindent be kell gyakoroljunk.

Nyéki Balázs
Jól játszott a csapat, de azt még korai kijelenteni, hogy teljesen összeállt a játékunk, de ahhoz képest, hogy az első tétmeccsünk volt a szezonban és az első olyan mérkőzés is, ahol komplett cspattal szálltunk vízbe azt mondhatom, hogy kifejezettem jól játszottunk, kevés hibával. Este a Szolnokkal mérkőzünk, mivel sportemberek vagyunk nem lehet úgy odaállni, hogy ne próbálnánk megverni őket, de azért ha az erőviszonyokat nézzük nem mi vagyunk az esélyesek. A továbbjutás a cél, és ahhoz holnap a Szentest kell megvernünk.

Ferencváros 5-13 Szolnoki Dózsa
Negyedek: 2-4, 1-3, 0-4, 2-2
Gólok: Balázs, Ernyey, Kolozsi, Roach, Swift

Varga Zsolt
Mindig úgy szállunk vízbe, hogy győzni szeretnénk, de azért ha reálisan nézzük nem mi voltunk a mérkőzés esélyesei. A délelőtti, Kaposvár elleni mérkőzésen Katonás Gergő enyhe agyrázkódást szenvedett, ezért nem játszhatott a Szolnok ellen. Úgy döntöttem inkább a fiataloknak adok most lehetőséget, mivel azt is fel kell mérnünk, hogy téthelyzetben hogyan teljesítenek és hogyan tudják felvenni a versenyt egy ilyen erősségű csapat játékosaival, mint a Szolnok. Irmes Márton 16 évesen szerepelhetett kupamérkőzésen és külön öröm, hogy a 17 éves Balázs Ákos pedig gólt is szerzett. Elégedett vagyok a látottakkal.

Vogel Soma
Örülök a lehetőségnek, hogy Zsolt úgy döntött engem nevez erre a mérkőzésre. Még ha tudtuk is előre, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, azért hálás feladat olimpia és világbajnokok ellen védeni, de hozzáteszem ez maximális koncentrációt igényel. Szerintem a védekezésünk jól összeállt erre a mérkőzésre, a Szolnoktól azért lehet 13 gólt kapni, amire viszont figyelni kell, hogy kevesebb lefordulásgólt kapjunk. Külön öröm nekem, hogy az olimpiai bajnok center, Kis Gábor két ziccerét is kivédtem, nevetve meg is jegyezte, hogy „ezen a meccsen ma nem tudok Neked gólt lőni.

Fradi.hu