Belga játékosunk szerint ez a legszebb hely, ahol valaha focizott és azt is elárulta milyen formában érzi magát és hova várja a csapatot.

– Korábban a Primera Divisiónban és a Premier League-ben is játszottál. Hogy jött a ferencvárosi lehetőség, miért éppen Magyarországra igazoltál?

– Az ügynököm tájékoztatott a Fradi megkereséséről. Rákerestem a klubra az interneten is, majd utána beszéltem a vezetőedzővel, Thomas Dollal. Hamar összeállt a kép és utána már minden nagyon gyorsan történt.


– A városról és az magyar emberekről mi a véleményed?

– Gyönyörű a város, eddig a legszebb hely, ahol valaha fociztam, minden megvan ahhoz, hogy az ember jól érezze itt magát. Az emberek kedvesek, mindenki nagyon segítőkész.


– Mennyire sikerült már beilleszkedni a csapatba, megismerni a társakat?

– Egy hónapja vagyok itt, próbálok minél hamarabb beilleszkedni, ehhez minden segítséget meg is kapok a klubtól, a stábtól és a játékosoktól is. Ami már most lejött, hogy a Fradi tényleg olyan, mint egy nagy család, ez nagyon tetszik!

– Hogy vélekedsz a Ferencvárosról, illetve a magyar bajnokságról?

– Nagy hagyományokkal rendelkező top klub. Ami a bajnokságot illeti, még nem kaptam teljes képet, de az biztos, hogy bár nem a legerősebb azok közül, ahol eddig játszottam, de nincs miért szégyenkezni.


– Miben más az itteni foci, mint amit idáig tapasztaltál?

– Nyilván még nem tudok száz százalékos véleményt alkotni, de azt már most látom, hogy itt szeretik felívelgetni a labdát, amihez hozzá kell majd szoknom.


– Először voltál a bajnoki mérkőzésen a kezdőcsapat tagja. Hogy érezted magad a pályán?

– Fantasztikusan! Tudom, hogy a szurkolók már nagyon várták a szereplésem, én magam is nagyon izgatott voltam, hisz régen léptem pályára kezdőként. Úgy érzem, hogy bár nem sikerült nyerni, de ami engem illet, kezdésnek nem volt rossz. Természetesen ennél még többre vagyok képes!


– Mennyire vagy elégedett az eddigi teljesítményeddel?

– Ahogy mondtam, ha nyertünk volna, teljes mértékben elégedett lennék. Így viszont azt mondom, lesz ez még sokkal jobb is!


– Mielőtt a Fradihoz kerültél, hosszú ideig nem léptél pályára tétmeccsen, így többször lehetett veled kapcsolatban hallani, hogy még időre van szükséged, hogy újra száz százalékos legyél. Mikor láthatják az ”igazi” Lamah-ot a pályán a szurkolók?

– Nagyon hamarosan! Jelenleg körülbelül nyolcvan százalékos állapotban vagyok.


– Több értékes pontot is elhullajtott már a csapat. Te hogy látod a Fradi esélyeit jelenleg a bajnokságban?

– Az első három hely egyikére várom a csapatot. Nyilván az elhullajtott pontok hiányozhatnak még, de nem szabad keseregni, hisz még a bajnokság nagy része hátravan!

– Ritkán látni magyar pályán hozzád hasonló értékű, kaliberű játékost, aki épp a legjobb korban van, így felmerül a kérdés: vajon mennyi időre tervezel a Fradinál?

– Egyelőre nem gondolkodom ennyire előre, csakis a Ferencvárosra, a közvetlenül előttünk álló feladatokra koncentrálok!

forrás: nb1.hu