A Dózsa mentalitás iskola példája, hogy a bocsánatkérésből ide jutottunk.

“Az Újpest FC csalódását fejezi ki a döntés kapcsán, annak egyes szakaszaival pedig nem ért egyet.

A határozat nem objektív és független bizonyítékok alapján hozták meg. A biztonsági kamerák és a televíziós felvételek alapos vizsgálata után ugyanis megállapítható, hogy a felvételeken nem látszik olyan tárgy, amelyet a szektorok felől a sértett fél felé dobnának; továbbá nem azonosítható tettes, de a vendégcsapat gyúrójának vélt reakcióját sem lehet felfedezni, amely alapján feltételezni lehetne, hogy valamilyen dobott tárgy eltalálta. A felvételek alapján semmi sem indokolja azt, hogy az elkövető, aki megdobta a sértett felet, Újpest szurkoló volna.

A határozat kizárólag a vendégcsapat egyetlen tagjának állítása alapján született.

Valamennyi felvétel a rendőrség számára átadásra került. Klubunk eredeti szándéka az volt, hogy ezeket a felvételeket a nyilvánosság elé tárja, azonban azt a hatályos adatvédelmi szabályozás nem tette lehetővé. Klubunk ismereteken tettes ellen feljelentést tett a Rendőrségen, és az ügy független kivizsgálását kérte.

Klubunk a határozat kézhezvétele után a sportszerűtlen döntést vitatja, és a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságától tárgyalás tartásának elrendelését kéri.

Klubunk továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a verbális incidensek és testi sértés elkövetőit beazonosítsa, és a Rendőrséggel és az MLSZ-szel történő együttműködés keretei között a szabálysértőket eltávolítsa illetve kitiltsa a stadionból.”

Újpesti Dózsa