Csak erős idegzetűeknek.

– Nehéz meccs lesz, de úgy érzem, hazai pályán mindenképpen mi vagyunk az esélyesek. Biztosan teltház lesz, sok néző lesz kíváncsi a meccsre. Elöl az a kicsi plusz még hiányzik nálunk, de ezzel együtt jobb csapat vagyunk a Fradinál. Jelen állás szerint mindenféleképpen – fogalmazott, majd elmondta azt is, mire alapozza mindezt.

– Szerintem az FTC a tavalyi kerethez képest gyengült. Három olyan játékost emelnék ki, aki elment: Besicet, Leonardót és Jennert. Gera Zoli érkezett, aki nagyon jó futballista, ő pluszt ad a Ferencvárosnak, az biztos, de az említett három játékos húzóember volt, és szerintem eléggé hiányzik nekik.

Kettősség jellemzi a lilákat eddig az idényben. A csapat nagyon stabil, szervezett, a támadó harmadban viszont problémákkal küzd.
– A 7 meccsen kapott 4 gólunk az egyik legjobb a mezőnyben. Elöl sajnos vannak gondok, ráadásul a frissen igazolt csatárunk, Kim Ojo is megsérült, szóval nincsen könnyű helyzetben az edző. Abban viszont biztos vagyok, hogy aki pályára lép, az mindent meg fog tenni azért, hogy eredményes legyen. Nem tudom, ki lesz a csatárunk, de nehéz dolga lesz, hiszen a Ferencvárosnak jó belső védői vannak – nyilatkozta erről Kabát.

A labdarúgó elárulta azt is, műtétje után mihamarabb szeretne visszatérni, és október 24-ét, a Nyíregyháza elleni összecsapást nézte ki céldátumnak.

DigiSport, kivonat: Csakfoci