Német edzőnk elárulta, hogy milyen poszton számít a játékosra.


„A támadó a pálya mindkét szélén erősítést jelenthet –
mondta Roland Lamah-ról Thomas Doll. – Tudjuk róla, hogy kiváló képességű, az is igaz viszont, hogy az utóbbi időben csapat nélkül, egyedül edzett. Kedden munkába állt nálunk, egyéni edzésterv alapján készül – és felmérjük, milyen állapotban van. Időre van szüksége, hogy visszanyerje régi formáját. Sokat dolgozunk vele, hogy napról napra jobb legyen az erőnléte. Most úgy fest, két-három hét múlva utolérheti magát, addigra megtaláljuk a helyét a csapatban.”

Az FTC szándékosan nem kívánta nyilvánosságra hozni, hogy a labdarúgó meddig írt alá. A világhálós transfermarkt.de oldal szerint a játékos ára csaknem 2.5 millió euró (788 millió forint), ezzel a klub valaha volt egyik legértékesebb labdarúgója lett.[ Mindannyian reméljük, hogy Lamah valóban erősítést jelent, de ez a “valaha volt egyik legértékesebb labdarúgó” kitétel egy olyan klubnál, amelyik Schlossert, Sárosit, Kocsist, Albertet vagy éppen Nyilasit tudta a sorai között inkább irritáló, mint felvillanyozó – Sherlock]

Öt éve, 2009 novemberében pályára lépett a magyar válogatott elleni felkészülési mérkőzésen is, Kevin Mirallast váltotta az utolsó negyedórára (a vége 3–0 oda), Juhász Roland azonban az Anderlechtből (is) ismeri a zöld-fehérek új szerzeményét.

„Ott, fiatalon még kevés lehetőséget kapott, utána a Rodában indult be igazán a karrierje –
mondta a Videoton hátvédje. – Amit láttam tőle, gyors, technikás játékos, erősödött vele a Ferencváros. Valószínűleg ő is minél előbb játszani akart, kapott egy jó ajánlatot, és az új stadion is hathatott rá. Biztosan megpróbálja a legjobbat kihozni magából, vélhetően azonban ennyi idősen inkább ugródeszkának tekinti a magyar élvonalat.”

forrás: nso.hu