Két körben kerül sor a Future Talents Cup mérkőzéseire.

Nagyszabású utánpótlás tornának ad otthont a Ferencvárosi Torna Club a Népligeti Edzőközpontban. Többek között a PSV, a Galatasaray, a Maribor, valamint a Partizan Beograd U17-es csapatai is ellátogat Budapestre. A tornán az FTC két korosztállyal (U17, U16) képviselteti magát.

– A Bajnokok Ligájához hasonló versenysorozatot szerettünk volna szervezni az utánpótlás-csapatok számára is – fogalmazott Szpirulisz Alekszandrosz, a Future Talents Cup egyik szervezője. – Azt gondoltuk, hogy egy ilyen tornával segítjük a fiatalok fejlődésének elősegítését. Köszönjük, hogy a Ferencváros partnerünk ebben a kezdeményezésben, továbbá hálásak vagyunk a szponzorainknak, mert az ő segítségük is kellett ahhoz, hogy ilyen komoly klubokat meg tudjunk hívni.

A Ferencváros U17-es csapata az A-csoportba kapott besorolást a PSV, az FK Senica, a Club Brugge, az NK Maribor, valamint az FK Sarajevo mellé. Klubunk U16-os korosztálya a B-csoportban a Galatasaray, a Wisla Krakków, a Sturm Graz, a Partizan Beograd, valamint a Dinamo Bucuresti csapatai mellett indul majd a kupán.

– Nyolc hónappal ezelőtt arról beszélgettünk, hogy a 16-17-18-19 éves korú játékosainkat, hogyan tudnánk minél magasabb szinten versenyeztetni – fogalmazott Dragóner Attila, az FTC utánpótlás-menedzsere. – Arra jutottunk, hogy sok olyan nemzetközi mérkőzésre van szükség, ahol a fiatal játékosaink meg tudják magukat mérettetni. Nagyon bízom benne, hogy ez a nagyon hasznos, és egyedülálló torna ezt követően is megrendezésre kerül majd.

A Future Talents Cupot azzal a céllal hívták életre, hogy elősegítse az utánpótláskorú sportolók és klubjaik nemzetközi tapasztalatszerzését. A szervezők célja, hogy a jövőben ne csak a labdarúgás, hanem például a vízilabda, kézilabda, és egyéb sportágak fiataljai is lehetőséget kapjanak a nemzetközi küzdelmekre.

– Az elmúlt időszakban sok külföldi csapattal játszottunk, és sok különböző országban megfordultunk – tette hozzá Keller József, az FTC utánpótlásának szakmai vezetője. – Ebben látjuk a jövőt, az a célunk, hogy minél több nemzetközi meccset játsszanak a játékosaink. Legutóbb Aradon nyertünk meg egy kupát, ami egy nagyon rangos viadal volt, és ennek megfelelően elég komoly visszhangja is lett a sikerünknek.

A torna menetrendjét ITT tekinthetik meg, a mérkőzéseket a Népligeti Edzőközpontban rendezik meg.

Az FTC U17-es csapatának mérkőzései
Szeptember 9., kedd, 10.00 – PSV-FTC
Szeptember 10., szerda, 14.00 – FTC-Maribor
Október 14., kedd, 10.00 – Senica-FTC
Október 15., szerda, 14.00 – FTC-SK Sarajevo

Az FTC U16-os csapatának programja
Szeptember 16., kedd, 10.00 – Galatasaray-FTC
Szeptember 17., szerda, 14.00 – FTC-Partizan Beograd
Október 28., kedd, 10.00 – Wisla Krakków-FTC
Október 29., szerda, 14.00 – FTC-Dinamo Bucuresti

Fradi.hu