Ismét jól végezte dolgát az MLSZ Licencadó Bizottsága.

Megindulhat a felszámolás a Pécs labdarúgócsapatát működtető cég ellen – írja a Figyelő című gazdasági hetilap legújabb száma. Kerestük a klub illetékeseit, ám az ügyben hírzárlatot rendeltek el.

Nagyon úgy fest, hogy meg vannak számlálva a Pécs labdarúgócsapatának napjai a magyar élvonalban, a PMFC-Matiast bármikor kizárhatja a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) az OTP Ligából – állítja a fővárosi hetilap. Mint írják, az együttest működtető PMFC-Sport Kft. ellen ugyanis – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bejelentése nyomán – immár több mint egy hónapja megindult a kényszertörlési eljárás. Az ezt elrendelő végzésben ráadásul a Pécsi Törvényszék Cégbírósága a további működéstől is eltiltotta a társaságot, hiszen ilyen esetben ezt írja elő a jogszabály.

Bár az eddigi fejleményekre még nem reagált az MLSZ, az eljárás lezárására már minden bizonnyal megteszi. A már megindított kényszertörlést ugyanis visszafordítani nem lehet, az mindenképpen a vállalkozás megszüntetésével zárul. Szinte biztosan úgy, hogy a cégbíróság jogerősen elrendeli a vállalat felszámolását – teszik hozzá.

Munkatársunk telefonon kereste a cég illetékeseit, ám hívásunkra Matyi Dezső többségi tulajdonos, Győri János ügyvezető és Halász Gábor klubigazgató sem reagált. A PMFC-nél mindössze annyit közöltek, egyelőre nem adnak bővebb tájékoztatást, ám ígéretük szerint hamarosan közleményben reagálnak a hírre.

Pécsi Újság