Dénes jól is érzi magát nálunk.

– Hogyan tudtad meg, hogy ismét számítanak rád a magyar nemzeti csapatnál?
– A hétfői edzésünk után hívott Markó Zsolt, a válogatott kapusedzője. Arról érdeklődött, hogy teljesen egészséges vagyok-e, és elmondta: úgy készüljek, hogy én is a válogatott keret tagja leszek. Nagyon örülök, hogy együtt készülhetek a többiekkel az Európa-bajnoki selejtező-meccsekre.

– Hogyan várod az észak-írek elleni felkészülést?
– Nagyon hasznosnak tartok minden olyan lehetőséget, amikor a válogatott együtt dolgozik. Ezeknek köszönhetően a játékosok jobban megismerik egymást és azt a játékot, amelyet a szövetségi kapitány játszatni szeretne a selejtezőkön. A nemzeti csapat minden edzéssel folyamatosan fejlődik, persze az, hogy a csapat pontosan milyen formában is van, majd a tétmérkőzéseken derül ki.

– Mit gondolsz jövő vasárnapi ellenfelünkről, az észak-írekről?
– Valószínűleg főként a védekezésre helyezik majd a hangsúlyt. Ők is az északi és az angol stílust követik, hosszú labdákkal, sok beadással játszanak. Amikor az U21-es válogatottal szerepeltünk ellenük, akkor is leginkább ezt erőltették – erre kapusként is fel kell készülni. Más a stílusuk tehát, mint amit a magyar bajnokságban megszokhattunk, de a védőkkel közösen ennek a semlegesítésére is van megoldás.

– Az elmúlt több mint fél év igen sok változással és fejlődéssel telt a számodra. Hogyan gondolsz vissza erre az időszakra?
– Azért igazoltam a Fradiba, hogy előrelépjek és fejlődjek. Sok jó, pozitív visszajelzést kaptam, amik megerősítenek abban, hogy télen jól döntöttem, amikor ideszerződtem. A válogatott meghívó is azt mutatja, hogy jól teszem a dolgom. Kiválóan érzem magam a Fradiban, és a pozitívumokból erőt merítve, megerősödve készülök a jövő feladataira.

Fradi.hu