Egervári Sándor szerint többen követhetik Gerzson útját vissza az NB1-be.

A magyar válogatott volt szövetségi kapitánya, Egervári Sándor a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában beszélt a nyári világbajnokság tapasztalatairól. Ennek kapcsán arra a felvetésre is felelt, amennyiben a magyar csapat továbblépett volna a selejtezőcsoportjában, és átrágta volna magát a görögökön is, helyt tudott volna-e állni a vb-n Kolumbia, Japán és Elefántcsontpart ellen, ahogy a hellének tették, akik ott voltak a 16 között.

– Nagyon nehéz ezt megmondani. Az U20-as világbajnokságon éppen Costa Rica ellen játszottunk a bronzéremért, akik a görögöket búcsúztatták, és 1-1-es döntetlent követően büntetőkkel mi lettünk a harmadikok. Közel voltunk hozzájuk. Azt mondom, hogy ott lehetett volna minimális esélyünk. Nagyon tönkre nem vertek volna minket, mint a hollandok. Hittem volna abban, hogy képesek lettünk volna továbbjutni. Nem féltettem volna a magyar válogatottat abban az esetben, ha a legjobb játékosaink folyamatosan lehetőséget kaptak volna a klubjukban – mondta a szakember, majd erre rákötve kitért egy jelenlegi problémára, és egy megoldási javaslatot is vázolt.

– Azok, akikkel nagyszerű eredményeket értünk el a svédek, a törökök vagy a csehek ellen, akkor hétről-hétre 90 percet játszottak. Sajnos viszont az utolsó fél évben a legjobbjaink 5-10-20 perceket játszottak, nem voltak olyan állapotban, mint a korábbi években. El kellene érni, hogy a magyar válogatott tagjait valamilyen formában menedzselni lehessen. Olyan csapatokhoz kellene őket vinni, vagy hazahozni akár Magyarországra, ahol folyamatosan végigjátsszák a mérkőzéseket. Mint például Gera Zoltán most a Ferencvárosban. Sokkal jobb állapotban lesz így, mintha Angliában játszana 10 percet. Ezt a javaslatot megtettem leköszönő szövetségi kapitányként az MLSZ elnöksége számára is. Nyilván hosszabb távon futnak a szövetség programjai, de én rövid távon a megoldást abban látom, hogy a csellengő játékosokat, mint például Koman Vladimir vagy Pintér Ádám, haza kell hozni és egy csapatban felkészíteni. Mint régen a Honvéd csinálta, vagy most Romániában a Steaua. Én ebben látom a megoldást. A jelenlegi és a tavalyi nemzetközi megmérettetések tapasztalatai alapján a jelenlegi fiatalemberek nem érnek fel még Gera Zoltánék szintjére. Haza kellene hozni a légiósokat, és egy csapatba tömöríteni a Steaua vagy a régi Honvéd szintjén. Úgy több esélyünk lenne a következő egy-két évben arra, hogy még eredményesebb legyen a magyar válogatott, mint jelenleg – fogalmazott Egervári.

DigiSport, kivonat: Csakfoci