Az NSOTV videója.

Jól kezdtük a mérkőzést, első 15 percben jól játszottunk. A problémánk az volt, hogy elöl túl keveset teljesítettünk. Ugyan nem játszott le minket az ellenfél, de elöl ezzel együtt is kevesek voltunk. Tavaly nagyon sok meccset 1-0-ra, 2-1-re nyertünk, de a nemzetközi porondon más szelek fújnak, ott ez nem elég. Sokkal többet vártam a támadójátékunktól, egész héten gyakoroltuk a rögzített helyzeteket például, ebből többet kellett volna kialakítani. Idegenben és itthon is befújtak ellenünk egy 11-est, majd rögzített helyzetből kaptuk a másodikat, így nehéz továbbjutni. A második félidőben Böde beállításával jobbak lettünk, de a két meccs összképe alapján keveset teljesítettünk. Tíz ember ellen talán lehetett volna még keresnivalónk, talán a Bayern München megoldotta volna, de a betömörülő védelem ellen mi még nem találtuk meg az ellenszert. Talán egy kicsit túl korán jutottunk ki a nemzetközi porondra, egy nap alatt nem nőnek a fák az égig. Sajnos az U19-es válogatott is mutatott valamit a magyar foci helyzetéből. A magyar bajnokság fontos a számunkra, jó lenne oda eljutni, hogy 1-2 millió euróért tudjunk igazolni a nemzetközi színtérre. Örültem volna a továbbjutásnak, persze, hiszen egy feröeri csapat jött volna velünk szembe, de utána alighanem már olyan ellenfelet kaptunk volna, amely akár megszórhatott volna minket a jelenlegi állapotunkban még, és akkor meg az lenne a probléma. A magyar játékosok, mint Gyömbér vagy Böde, mindent beleadnak, kiteszik a szívüket, de ez is kevés nemzetközi szinten. Ilyen korban például már nem az ütközést kellene megtanítani a játékosoknak, ezt már fiatal korban el kellett volna sajátítani. Jó emberek dolgoznak a magyar fociban, a cél világos, de ez nem megy egyik napról a másikra.

A német az MTVA kamerái előtt is azt hangsúlyozta, hogy papírforma lett a párharc kimenetele:

– Nem vagyunk a Real Madrid, ezt el kell fogadni. Nem emlékszem, hogy magyar csapat olyan sikereket ért volna el mostanában, mint a Rijeka, amely csoportkörös volt legutóbb. Sajnos mi nem tudunk 2 millió euróért igazolni. Nagyon szeretném, ha egész Budapest és Magyarország megértené, hogy két lábbal kellene a földön állni és reálisan kellene megítélni a helyzetet. A második félidei játékra lehet építeni, de a Rijeka azért sokkal erősebb csapat, mint mi – fogalmazott.

A kezdőbe jelölt Gera Zoltán játékáról Doll úgy vélekedett, hogy elégedettek lehetnek vele, és mindenki boldog lehet, hogy a futballista a csapat tagja. Előre megbeszélt volt a cseréje, azonnal egy topcsapat ellen kellett bevetni, nem volt idő felépíteni őt – fűzte hozzá.

A vezetőedzőnek azt is felvetették, hogy úgy fest, gyengült a csapata a tavaszihoz képest.

– Ha elegendő pénz állna a rendelkezésünkre, akkor lehetséges lenne erősödni, jobb eredményt elérni a kupaporondon is. Mindig az a fontos, hogy folyamatosan fejlődjünk, de sokkal tovább a tavalyi csapattal sem jutottunk volna. Számunkra az volt a fontos, hogy átigazolási díj nélküli játékosokat igazoljunk, nekik még össze kell szokniuk – hangzott Doll válasza.

A sajtótájékoztatón szóba került az is, hogy a ferencvárosi szurkolók egy része a meccs közben elhagyta a stadiont.

– Jó lenne, ha mindenki – szurkoló, vezetőség, játékosok – egymásra találna újra, nem árkokat kellene kialakítani egymás között, de ez is egy hosszú folyamat. Le kell ülni egymással a feleknek, és akkor meg lehet oldani a problémákat.

Kivonat: Csakfoci